Urednikova beležnica september 2013

1305-124a copyNajprej se vam, dragi bralci, najlepše zahvaljujem za tako dober odziv na naše poletne akcije. Vključno s ponudbami podobic. Akciji Sestavi košarico in Žepna knjiga Ognjišča, v katerih smo vam ponudili poseben popust, se s koncem avgusta končata. Pestro ponudbo podobic pa si lahko ogledate na naši spletni strani. Preveč prostora bi namreč vzelo, če bi vam želeli v vsaki številki Ognjišča predstaviti vse podobice. Smo pa to naredili v avgustovski številki na str. 58. in 59.

1305-124B - plamen

Septembra začnemo šolsko pa tudi pastoralno leto. To se pozna tudi v naši ponudbi knjig. Tako vam na str. 59 predstavljamo nekaj knjig za mlade, primerne kot gradivo za mladinska veroučna srečanja, pa tudi za osebno branje. Za veroučna srečanja pa tudi za osebno rast bo zelo koristno branje Katekizma katoliške Cerkve za mlade - YOUCAT. Več o njem sli lahko preberete na str. 93. Katekizem za mlade je izdala Slomškova založba. To založbo bo zaradi znanih težav mariborske nadškofije 1. septembra prevzela naša založba. S prevzemom te založbe in Slomškovih knjigarn v Mariboru in Ptuju smo želeli rešiti pomembno dejavnost izdajanja in širjenja verskih knjig in drugih izdaj.

1305-124B - plamen

Poleti je izšla knjiga Zasvojenost z igrami na srečo. Igre na srečo so razširjena oblika zabave. Nekateri ljudje pa na žalost prestopijo mejo in postanejo zasvojeni z igranjem. Knjiga dokazuje, da tudi to zasvojenost lahko premagamo. Knjiga bo zato koristna ljudem, ki menijo, da se oni ali njihovi najbližji preveč posvečajo igranju in bi se te zasvojenosti radi rešili.

Knjiga o zasvojenosti z igralništvom je izšla v zbirki Življenjske smernice. Sorazmerno nova zbirka ponuja odgovore na pereča življenjska vprašanja in jih poskuša reševati. Doslej so v zbirki izšle te knjige: Poti skozi depresijo; Žalovanje – moč in upanje ob izgubi ljubljenega človeka; Kaj se zgodi po smrti; Motnje hranjenja; Zakon, ki osrečuje in Kaj je smisel božiča?. V zbirki pripravljamo pa tudi nekaj drugih knjig, kot odgovore na probleme sodobne družbe.

1305-124B - plamen

Kot že nekaj let ob koncu poletja je reviji Ognjišče priložena položnica za akcijo Karitas Za srce Afrike. S sredstvi, nabranimi pri tej akciji, pomagamo potrebnim, zlasti otrokom in družinam v osrednji Afriki. Vemo, da ste mnogi bralci sami v stiski, zato nas preseneča, da številni s svojimi, pa čeprav skromnimi prispevki, pomagate tudi oddaljenim ljudem v stiski. Sredstva, zbrana pri tej akciji, gotovo pridejo v prave roke, saj jih Karitas deli potrebnim s pomočjo slovenskih misijonarjev. Tako se ne dogaja, kakor pri številnih drugih človekoljubnih organizacijah, da precejšen del sredstev porabijo za organizacijo samo. Več o tem, kaj je bilo narejenega s sredstvi, ki ste jih zbrali, si lahko preberete na str. 20.

1305-124B - plamen

Že prejšnji mesec smo vam napisali, da poleti dobimo knjige, ki jih tiskamo v tujini. To so zlasti otroške knjige. Tako smo ob koncu poletja dobili štiri knjige. Obširneje jih bomo predstavili v prihodnjih številkah Ognjišča, saj so prav te knjige pomemben del naše ponudbe za miklavževo in božično obdarovanje.

Zajemi vsak dan

Cerkev današnjemu človeštvu deli zaklade Božje milosti, ki človeka dvigajo na dostojanstvo Božjih otrok ter so varstvo in pomoč za dosego bolj človeškega življenja.

(sv. Janez XXIII.)
Četrtek, 25. April 2024
Na vrh