Urednikova beležnica februar 2014

1305-124a copy

Februar je zaradi kulturnega praznika tudi kulturniško obarvan. Tudi zato v letošnji novi rubriki Zlata akcija Ognjišča predstavljamo tri knjige Prešernovega nagrajenca, slikarja Marka Rupnika. Dve knjigi, Barve sojnosti in Prostorje ljubezni, sta tudi barvno zelo lepo opremljeni in predstavljata umetnikova likovna dela, tretja, Boguljubove povesti, pa predstavljajo patra Rupnika kot besednega ustvarjalca, saj so v njej zbrane njegove povesti z duhovnim sporočilom. V tej zlati akciji vam tudi sicer ponujamo knjige po ugodni ceni. Več o ponudbi si lahko ogledate na str. 85. Zaradi velikega popusta v tej akciji, jih lahko naročite tudi tisti, ki nimate globokih žepov.

Akcija velja samo za imetnike kartic zvestobe. Naj poudarimo, da to kartico lahko dobi vsak, ki preprosto izpolni obrazec. Imetniki kartice zvestobe nimajo nikakršnih obveznost, dobijo pa vse naše izdaje s posebnim popustom.

1305-124B - plamen

V reviji Ognjišče ne le spremljamo delovanje papeža Frančiška, ampak vam želimo njegovo sporočilo posredovati tudi v knjigi. Tako prihaja iz tiskarne knjiga Misli iz srca z mislimi iz njegovih nagovorov. Govori papeža Frančiška so tako življenjski in sveži, da bo knjiga koristno branje in duhovna obogatitev. Prav tako bi vas spomnili na knjigo Papež Frančišek, Njegovo življenje in izzivi, ki prinaša življenjepis priljubljenega papeža in smo jo izdali kmalu po njegovi izvolitvi. Prav tako pripravljamo že novo knjigo o papežu in papeštvu, a o njej več v prihodnji številki.

1305-124B - plamen

Iz tiskarne prihaja ponatis knjige Dragoceno darilo zgodb, 9. v zbirki Zgodbe za dušo. Prva izdaja (4.000 izvodov) je pošla in zaradi stalnega povpraševanja smo jo ponatisnili. Prav tako lahko dobite še vseh deset knjig iz zbirke Zgodbe za dušo in dve knjigi iz zbirke Zgodbe za dušo – nova serija: Obrisal bo solze z njih oči in Zgodbe za advent in božič. Zelo nas veseli, da ste s takim veseljem sprejeli knjigo Zgodbe za advent in božič in se zahvaljujemo za vse pohvale za njeno uporabnost. Posebej nas veseli, kakor ste napisali nekateri, da ste knjigo uporabljali kot 'molitvenik' ob adventnem vencu in v božičnem času. Nekateri že predlagate, da bi izdali podobno knjigo za postni in velikonočni čas. Vsekakor je to ideja, vredna razmisleka.

Prav tako prihaja iz tiskarne ponatis knjige Sto svetnikov in svetnic v sonetih, knjiga je našla prijeten sprejem med bralci in njena prva izdaja je kar hitro pošla .

1305-124B - plamen

S posebnim veseljem lahko napišem, da je prišel iz tiskarne Molitvenik za mlade, kot nekakšno nadaljevanje Katekizma za mlade – Youcat. Več o molitveniku, v katerem so "zbrane stare in nove molitve za dobre in hude dneve", si lahko preberete na str. 45. Obe knjigi sta v tujini doživeli velik uspeh – prva tudi v Sloveniji – in sta lepo darilo za mladega človeka, sicer pa njuna vsebina obogati tudi odraslega bralca. Katekizem za mlade morda še na preprostejši način predstavlja vsebino našega verovanja. V isti zbirki pripravljamo Katekizem za mlade – priprava na birmo.

1305-124B - plamen

Še enkrat bi vas povabili, da kot darilo poklonite naročnino na revijo Ognjišče. Gre za lepo, poceni in koristno darilo. Prav tako so lepo darilo knjige in druge izdaje Ognjišča. Radi jih poklanjajmo.

Božo Rustja,
odgovorni urednik

Zajemi vsak dan

Zapoved, glejte, ta je moja, / da ljubite se med seboj. / Iz tega bodo vsi spoznali, / da ste hodili za menoj.

(Andrej Praprotnik)
Četrtek, 28. Marec 2024
Na vrh