Urednikova beležnica maj 2014

Velika noč je največji krščanski praznik, obenem pa poseben praznik Ognjišča, saj je prav na ta praznik leta 1965 izšla prva številka naše revije. Tudi zato prihaja ta mesec Ognjišče k vam teden prej kot običajno, da bi vam praznično branje obogatilo praznovanje.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

Poleg velike noči to številko zaznamuje tudi priprava na razglasitev dveh papežev za svetnike, ki bo 27. aprila. Tako bomo v prilogi lahko izvedeli več o življenju papežev Janeza XXIII in Janeza Pavla II. ter o tem, kaj so o njima govorili njuni sodelavci. Obenem vam na str. 16 predstavljamo nekaj knjig o novih svetnikih. Dve govorita o Janezu Pavlu II., ena pa o sv. Favstini Kovalski, glasnici Božjega usmiljenja. To je za svetnico razglasil papež iz Poljske, sam pa je bil razglašen za blaženega in za svetega na drugo velikonočno nedeljo, nedeljo Božjega usmiljenja. Imamo še omejeno število izvodov knjige Modrost srca o Janezu XXIII.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

Za veliko noč smo vam pripravili posebno ponudbo. Številni poslušalci z veseljem vsak dan prisluhnite radijski rubriki Biser za dušo in radi sežete po knjigah iz zbirke Zgodbe za dušo, iz katere berejo razmišljanja na radiu Ognjišče. Ob veliki noči vam ponujamo, da si posebej ugodno nabavite knjige iz zbirke Zgodbe za dušo: Vsi, ki boste kupili tri katerekoli knjige iz te zbirke, boste četrto, najcenejšo, dobili v dar! Ne zamudite ugodne priložnosti in po ugodni ceni naročite knjige zase ali za svoje prijatelje! Oglejte si ponudbo knjig v posebnem katalogu, ki je dodan tej številki.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

Maj je Marijin mesec in mesec šmarnic. Priporočamo vam dve knjigi s šmarničnimi razmišljanji. Eva Slivka je napisala 'šmarnice za mulce' – Zakaj pri nas ni tako – 31 duhovitih in duhovno bogatih pripovedi, ki v zgodbah opisujejo, kako današnji mladi rod doživlja vero in kako jo zna braniti pred drugimi. Zanimivo branje za otroke, ki pa bo obogatilo cele družine. Druga je knjiga z 31razmišljanji Božja Mati Marija je izpod peresa Nataše Govekar. Opisuje nebeško Mater, kakor je upodobljena v mozaikih p. Marka I. Rupnika, ki je vodil letošnji radijski misijon. Duhovno poglobljenim razmišljanjem ob podobah je dodan tudi DVD s slikovnimi animacijami Rupnikove umetnosti.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

Tokratnemu prazničnemu Ognjišču je dodana priloga s ponudbo naših knjig – Knjižna ponudba Ognjišča za pomlad 2014. V njej so poleg novejših knjig predstavljene tudi knjige in paketi za krst, obhajilo in birmo. Naj ponovim že povedano misel, da je duhovna knjiga ali lepa podoba z verskim motivom odlično darilo ob prejemu zakramentov. Morda bo prav naše darilo spodbudilo mlado družino k bolj zavzetemu verskemu življenju. Odlično kombinacijo duhovnih knjig in podob predstavljajo že izdelani paketi, ki so, vsaj pri krstu (sveča, belo oblačilo), tudi zelo praktično zasnovani in lep spomin na prejem zakramentov.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

Pa še eno zanimivo novost bi vam radi predstavili – knjiga v obliki blazine: Hvala za mehko blazino, namenjena je otrokom. Tem bodo starši zvečer lahko prebrali igrive verze večerne molitve, ki jih je napisala Berta Golob. Otroci bodo lahko potem dali blazino pod glavo in sladko zaspali. Domiselna novost za malčke, ki bo staršem pomagala otrokom približati molitev. Ob tem vam pa vam ponujamo še posebno ugodnost: kdor kupi knjigo v obliki blazine, dobi samo za 2,50 € dve zabavni knjižici v nepremočljivi torbici Kdo vse je v barki (sedaj redna cena 8,90 €).

Božo Rustja

odgovorni urednik

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh