Urednikova beležnica december 2014

1305-124a copy

Dragi bralci že smo pri zadnji številki 'zlatega letnika' Ognjišča, ki ima kar nekaj prilog. Prva je Miklavževa ponudba s predstavitvijo knjig, primernih za obdarovanja (nekatere tudi po polovični ceni ali z velikimi popusti). Oglejte si tudi katalog naših novejših izdaj, dodan temu Ognjišču. V njem boste gotovo dobili dober namig za čas obdarovanj. In ne pozabite, da je dobra knjiga izvrstno darilo. Prav tako je tej številki priložen že 'tradicionalni' stenski koledar z barvnimi fotografijami in s kalendarskim delom, v katerem boste našli cerkvene praznike in godove svetnikov ter misli svetnikov. Koledar je naša zahvala za vašo zvestobo. Listnat (stenski) koledar boste dobili v božični, to je že januarski številki, ki izide pred božičem. Na voljo imamo tudi žepne koledarčke Ognjišča.

1305-124B - plamen

Naročnina za Ognjišče v letu 2015 bo znašala pri župnijskih uradih - 28,50 €, za naročnike po pošti pa 29,30 €. Cena posamezne številke Ognjišča bo 2,60 €. Naročnina kot tudi cena revije, je še vedno zelo ugodna, zlasti če se primerja z drugimi revijami in časopisi. Ostanite zvesti naročniki Ognjišča in ga priporočite ali naročite tudi drugim.

1305-124B - plamen

Zelo sem se razveselil pisma ene od bralk, v katerem je zapisala: »Prijateljici bi rada podarila naročnino na revijo Ognjišče za leto 2015. Ali je to mogoče? Bi bilo izvedljivo, da na vaš tekoči račun nakažem celoletno naročnino, vi pa mi pošljete potrdilo, ki bi ga predala prijateljici ob rojstnem dnevu.« Ob bližajočem se božiču in novem letu pismo nagovarja tudi nas, da pomislimo, komu bi podarili naročnino na Ognjišče. Tudi rojstni dan, življenjski ali drugi jubilej, god, poroka, birma ... so priložnosti, ob katerih lahko podarimo naročnino na Ognjišče. Pripravili bomo tudi bon (najdete ga priloženega tej številki revije), s katerim boste lahko podarili naročnino na revijo Ognjišče kot smo naredili že nekajkrat v prejšnjih letih.

1305-124B - plamen

Vesel sem, da vas lahko obvestim, da je izšla nova knjiga Zgodba zate, ki je že enajsta v zbirki Zgodbe za dušo. Največkrat duhoviti zgodbi sledita kratka misel in molitev ob sporočilu pripovedi. Na koncu je dodana domislica, ki jo bomo lahko ponesli v življenje. Barvne ilustracije Petra Škerla nam sporočilo zgodb še bolj približajo. Enajstim knjigam iz zbirke Zgodbe za dušo dodajmo še dve iz iste zbirke Nova serija in imamo že kar lepo knjižnico. Naj spomnimo, da je na voljo že peti ponatis knjige Zgodbe za srečo v družini. Knjige iz te zbirke so izredno primerne za darilo. Še vedno velja akcija: vzameš štiri, plačaš tri, v kateri vam poklonimo eno knjigo, če naročite štiri.

1305-124B - plamen

Med letošnjimi novostmi, namenjenimi otrokom, so kar tri božične knjige: prva je Božična odštevanka - Adventni koledar, druga je Pobarvaj Božič, tretja pa ima naslov Tudi Jezus je bil otrok, ki opisuje dogodke iz Jezusovega otroštva. Več o teh knjigah si lahko ogledate na str. 16.

beleznica-plamen

Več o naših knjigah si lahko ogledate v spletni knjigarni http://knjigarna.ognjisce.si/. V Iskanje vam bodo olajšali sklopi knjig (npr. knjige za najstnike, darila za krst, birmo, obhajilo, knjige o žalovanju ...). Prav tako vas pred prazniki vabimo, da obiščete naše knjigarne v Kopru, Ljubljani, Kranju, Mariboru in na Ptuju ter si ogledate knjige in druge izdelke, primerne tudi za praznična obdarovanja.

Zajemi vsak dan

Kaj je katera koli zemeljska sreča v primerjavi z Jezusovo obljubo: »Odhajam, da vam prostor pripravim, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz«?

(Dag Hammarskjoeld)
Torek, 16. April 2024
Na vrh