Urednikova beležnica november 2015

1305-124a copy

Že tradicionalno je novembrskemu Ognjišču priložena posebna Miklavževa ponudba. Podobno kot lani, smo jo pripravili na štirih straneh, ki so v sredini Ognjišča. Lahko si jo boste strgali iz revije in si v miru ogledali, kaj vam ponujamo za letošnje Miklavževo in tudi prihodnja obdarovanja. Predstavili smo vam novosti in nekatere posebej ugodne ponudbe – knjige, za katere velja poseben popust. V Miklavževi ponudbi je predstavljen samo del našega širokega izbora knjig. V njej so predstavljene predvsem knjige in druga darila za otroke, vendar si na naši spletni strani oglejte tudi primerne knjige in darila za mladostnike in odrasle..

1305-124B - plamen

Decembrskemu Ognjišču bo dodana še razširjena Miklavževa ponudba s knjigami za božič in novo leto. Včasih poklanjamo nekoristne stvari, zato vas vabimo, da podarjate knjige duhovne vsebine, ki jih bodo lahko obdarovani tudi čez čas vzeli v roke in knjiga bo darilo, ki jih bo lahko večkrat razveselilo.

1305-124B - plamen

Prav tako bomo decembrski številki dodali stenski koledar z barvnimi fotografijami iz narave in navdihujočimi izreki, mogoče ga bo tudi posebej kupiti. Kupiti bo tudi mogoče listni stenski koledar, ki bo vpet v januarsko Ognjišče.

1305-124B - plamen

Naročnina na Ognjišče
bo v letu 2016 ostala skoraj nespremenjena. Celoletna naročnina pri župnijskih uradih bo 29,70 €, za posameznike po pošti pa 30,50 €, cena posamezne številke pa 2,70 €, 10 centov več kot doslej. Tisti, ki ne morete plačati naročnine v enem znesku, lahko prosite za odplačevanje v dveh obrokih. Kdor pa zaradi trenutne socialne stiske ne more plačati naročnine, naj Ognjišča ne odpove, ampak naj se oglasi na našo upravo, da bomo našli ustrezno rešitev.

1305-124B - plamen

Za Miklavža smo vam letos pripravili dve slikanici. Miklavževi škornji (besedilo Božo Rustja; ilustracije Juan Juvančič) nam bodo odgovorili, zakaj Miklavž položi svoje darove v škornje in zakaj jih včasih pusti v peharju ali na krožniku. Slikanici so dodani listi z risbami iz slikanice, ki jih bodo otroci lahko pobarvali. Pobarvanka Zakaj nimaš obraza? (besedilo Majda Strašek Januš, ilustracije Viktor Hochtl) govori o tem, kako sta sv. Martin in sv. Miklavž potovala po slovenski deželi. Več si o knjigah lahko preberete v Miklavževi ponudbi.

beleznica-plamen

Zelo bogata je ponudba knjig za otroke o božiču. Prvo, ki je v obliki torbice, Otrokov prvi božič že nekoliko poznate, saj smo jo pred leti že imeli v svojem programu. Sedaj je na voljo prenovljena izdaja. Druga, Zgodba o božiču, vsebuje strip, uganke, dejavnosti in naloge. Vsaki pripovedi je dodana zanimiva naloga, ki jo lahko reši otrok. Božični hlevček je knjiga z bogatimi ilustracijami. Ko odpremo zadnjo stran, zagledamo velik prizor Jezusovega rojstva v betlehemskem hlevčku. Četrta Svetopisemske zgodbe - Božič ima ob vsaki zgodbi deset ‘zvitkov’ z risbami, ki so tudi na veliki sliki in jih otroci poiščejo tam. Knjiga omogoča še nekatere druge zabavne dejavnosti. Tudi o teh knjigah si lahko več preberete v Miklavževi ponudbi.

beleznica plamen

Konec novembra bo v Ljubljani potekal knjižni sejem. Na njem bo imelo stojnico tudi Ognjišče. Vabimo vas, da se oglasite pri naši stojnici in si ogledate knjižne izdaje Ognjišča ter jih kupite s posebnim sejemskim popustom. Prav tako bo na knjižnem sejmu na voljo še nekaj novosti, s katerimi boste lahko obdarovali svoje najbližje (B. Rustja, Zgodbe za razumevajoč zakon in družino; J. Šamperl, Angeli, ...). A o njih več v prihodnjem Ognjišču.

Božo Rustja, odgovorni urednik

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh