35. slovenski knjižni sejem še do nedelje

knjizni sejem vabilo 250 2019

35. SLOVENSKI KNJIŽNI SEJEM lahko obiščete še do nedelje zvečer (18 h) - Sejem je največje srečevanje založnikov, knjigotržcev, avtorjev in bralcev vseh starosti, na katerem v šestih dneh sejemskega dogajanja vse govori o knjigah in kulturi. Svoje knjige bo predstavilo okrog 90 založb, knjižno ponudbo pa spremlja več kot tristo brezplačnih spremljevalnih dogodkov, pogovorov, podpisovanj, predstavitev, podelitev nagrad … (več na spletni strani SKS.)

knjizni sejem vabilo 2019Na sejmu pa je tudi založba Ognjišče, ki se je kot založba prvič predstavila že na 7. knjižnem sejmu leta 1985. Takrat pod okriljem Mohorjeve družbe, leta 1989 pa se je založba Ognjišče na domačem sejmu knjige prvič predstavila samostojno. Aprila 2017 smo se spominjali 50-letnice ‘rojstva’ založbe Ognjišče. Takrat je namreč pri Ognjišču izšla prva knjiga v Žepni knjižnici Ognjišča Papež Janez Dobri (o sv. Janezu XXIII.) v več deset tisoč izvodih. Takratni uredniki so v težkih razmerah za Cerkev in verne želeli ljudem ponuditi poleg duhovnega branja v Ognjišču še dodatno branje v knjigah. In začeli so ‘avanturo’ založbe, ki je v pol stoletja izdala veliko knjig v visokih nakladah. Zavedamo pa se, da ni dovolj knjige izdajati, ampak je treba, da gredo med ljudi, saj so namenjene njim ... in tudi Slovenski knjižni sejem je taka priložnost, da se več ljudi seznani s knjigami z versko vsebino, s knjigami Ognjišča, z našimi knjigami, jih vzame v roke, prelista - ...

Zato vas Založba Ognjišče vabi, da na knjižnem sejmu obiščete naš razstavni prostor (velika sprejemna dvorana Cankarjevega doma v pritličju), kjer si lahko ogledate naše nove izdaje ter jih kupite s posebnim sejemskim popustom.

Pred Miklavžem vas bo gotovo zanimalo, kaj ponujamo v Miklavževi ponudbi za leto 2019. Lahko si jo prelistate in ogledate že doma, da bo na sejmu izbira lažja ...  Če vas pa zanimajo tudi naše druge izdaje in novosti, potem pa  prelistajte katalog Knjižna ponudba Ognjišča ... Ste našli kaj zanimivega? Na knjižnem sejmu lahko do nedelje zvečer kupujete s popustom.

knjizni sejem 2019                       knjizni sejem 2019 250

knjizni sejem4 2019 590

Razstavni prostor založbe Ognjišče se nahaja v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma - pritličje vhod s ploščadi Trg Republike (Cankarjev dom; Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana).

ODPIRALNI ČASI

TO, 26. novembra, od 12. do 20. ure
SR, 27. novembra, od 9. do 20. ure
ČE, 28. novembra, od 9. do 20. ure
PE, 29. novembra, od 9. do 22. ure
SO, 30. novembra, od 9. do 22. ure
NE, 1. decembra, od 9. do 18. ure

Vstop je brezplačen – vabljeni!

pripravlja Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Zapoved »Spoštuj svojega očeta in svojo mater« posredno pravi staršem: »Spoštujte svoje sinove in svoje hčere«. Tako ta zapoved izraža globoko družinsko vez.

(sv. Janez Pavel II.)
Sobota, 20. April 2024
Na vrh