CD Ritem srca 2018

V četrtek, 11. oktobra 2018, je v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja (Zavod sv. Stanislava) v Šentvidu (LJ) zazvenel 16. festival krščanske sodobne glasbe Ritem srca.
Nove pesmi je predstavilo sedem izvajalcev: Neža in Damijan Pančur, skupina Proper, glasbena skupina SPES, skupina Odsev, Kristina Sadar, skupina Svetnik in Marko Nzobandora. Večer domače in tuje sodobne krščanske glasbe je spremljal festivalski bend (Jan Gerl, Nejc Podobnik, Tine Lustek, Vid Ušeničnik in Andrej Jerman); ob njiih pa še mešani pevski zbor Gimnazije Želimlje ter vokalista Urša Sešek in Marjan Bunič.
Vse skladbe so izšle na CD-ju, ki ga lahko kupite v spletni trgovini založbe Ognjišča in v njenih knjigarnah.

    RITEM SRCA 2018
    CD - sedem pesmi krščanske duhovne glasbe
    redna cena 11,90 €
    s kartico zvestobe: 10,71 €

    * * *
    Naročite CD v spletni knjigarni Ognjišča

CD Ritem srca 2018

pesmi na CD-ju:

Neža in Damjan Pančur - Vse v večjo Božjo slavo
S pesmijo se želiva zahvaliti za najine darove Bogu, saj talente deliva v večjo božjo slavo.

Proper - Izgubljeni sin
Skladba govori o domu, o tem, kako je nekdo lahko oddaljen od njega, potem pa se vrne nazaj. Želimo povedati, da je doma najlepše.

SPES - Mir srca
»Spes« izhaja iz latinščine in pomeni upanje. Naslanjamo se na svetopisemski odlomek »oklepamo se neomajne izpovedi upanja, ker je on, ki da obljubo, zvest.« Z imenom želimo pričevati, da je Bog naše upanje.

Odsev - Getsemani
Ta pesem nagovarja vse, ki se počutijo podobno, kot se je Jezus počutil v vrtu Getsemani.

Kristina Sadar - Tvoja sem
Vsi si od Boga vedno želimo nekaj, kar nam paše in prosimo ga samo takrat, ko ga potrebujemo. Zdi se mi, da je pesem aktualna za vse in ti da lahko misliti.

Svetnik - Ko ne zmorem
Pesem je sporočilno močna, ker izhaja iz osebnih izkušenj in preizkušenj vere ter zaupanja. Lani sem popolnoma obležal zaradi hrbtenice in takrat sem lahko zapel »ko ne zmorem, zmoreš ti«. Gre za zaupanje v božjo pomoč, saj se še prevečkrat zanašam na svoje moči in sposobnosti. Moto današnje družbe je, da Boga ne rabimo in smo lahko samozadostni. A to je iluzija, saj smo samo ljudje. Ko smo šibki pa je največ prostora, da se razodene božja moč v našem življenju.

Marko Nzobandora - K Tebi
Za vse svoje pesmi, ki jim pišem, skušam pobrskati po sebi. Moje razmišljanje, doživljanje, izkušnje in preizkušnje skušam preliti v besedilo in glasbo. Pesem izhaja iz občutja, da se vsi podimo in računamo na svoje moči in svoje življenje kontroliram, dokler se ne zgodi, da tega ne morem več in mi lahko pomaga samo nekdo, ki je večji in močnejši od mene. In če se mu prepustim, je rezultat tak kot mora biti.

CD Ritem srca 2018a

Več o koncertu RITEM SRCA 2018 na strani Radia Ognjišče

pripravlja Marko ČUK

Zajemi vsak dan

Preden naj svet privedemo k veri in ga sploh pritegnemo, se mu moramo približati in z njim govoriti.

(sv. Pavel VI.)
Sreda, 24. April 2024
Na vrh