Papež ali medijska zvezda?

1401-094a copyAli je papež Frančišek politik, medijska zvezda, revolucionar? Kam so izginili rdeči papeški čeveljci, zakaj papež povzroča toliko preglavic svojim varnostnim službam? Kaj nas pri njem navdušuje? Zakaj je nam mladim zaradi njega lažje povedati, da smo kristjani?

    Všečkaj Papeža Frančiška

    Tudi na Facebooku je uradna stran papeža Frančiška (Fan Page Official Papa Francesco) množično obiskana, ima namreč že več kot 486.000 všečkov. Obstajajo pa tudi neuradne številne facebook strani, ki širijo informacije o papežu in njegovem delu. Zapisi na facebook straneh (recimo voščilo za lahko noč) imajo skoraj vedno več kot 10.000 všečkov. Fotografije pa pogosto obkrožijo svet, in tako postajajo orodje nove evangelizacije.

    Ali papež tvita sam?

    Papež Benedikt XVI je 12. decembra 2012 objavil prvi papeški tvit. S spletnim širjenjem vesele novice nadaljuje tudi papež Frančišek. Pod nazivom @pontifex vsak dan najdeš nove zapise, ki jih potrdi papež sam, pripravi pa jih ekipa sodelavcev iz različnih narodov. Objavljene so izključno besede papeža: komentarji, izseki homilije, spodbude, prošnje za molitev ob naravnih nesrečah ...

    Poleg tega pa je bil papežev twitter (twitterjev handle) @pontifex četrta največkrat uporabljena beseda na spletu.

 

1401-096d copy

Zajemi vsak dan

Gradimo nov svet. Svet ljubezni, miru in dobrote. Gradimo ga s trpljenjem. Gradimo ga najprej v lastnih dušah. Potem bo vstal tudi v drugih.

(Cvetana Priol)
Petek, 26. April 2024
Na vrh