Romaj!

1307-096copyObarvaj svoje poti!

Kdaj si se nazadnje udeležil kakšnega romanja? Ga doživel od blizu? Si vse znanje o romanjih zgradil na lastnih izkušnjah ali je tvoje védenje osnovano na predsodkih?

Ja, misel na romanje kot na del počitniškega preživljanja časa se nam zdi čudna. Pa temu ne bi smelo biti tako. Romanja znajo pustiti velik pečat v tvojem življenju – ne samo z vidika turista, pač pa predvsem zaradi prijateljske, duhovne, osebne izkušnje.

Zato se v tokratni temi podajmo na romarsko pot in spoznajmo globoke korenine romanj, ki so pravzaprav predhodnik današnjega turizma. Govorimo seveda o romanjih, ki lahko predstavljajo bogato in zanimivo izkušnjo, a ne vključujejo gneče na plaži, prerivanja ob polpenzionskih obrokih, kopice prtljage ali visokih stroškov. Spoznajmo romanje kot aktivno obliko potovanja, na katerem oddih povežemo z duhovno rastjo. V letu vere, ki ga obhajamo v tem času, je to še ena priložnost, da sami, v dvoje, kot župnijska mladinska skupina, kot animatorji ali tudi kot družina opravimo tudi kakšno duhovno popotovanje.

Zajemi vsak dan

Če nas naše srce ne obsoja, smo z Bogom zaupni in dobimo od njega, kar ga prosimo, ker se držimo njegovih zapovedi in delamo, kar mu je všeč.

(apostol Janez)
Nedelja, 23. September 2018

Ognjišče na Facebooku

Na vrh