Misli o dejavni ljubezni

Dejavna ljubezen

- Pravo merilo srca se imenuje ljubezen. Če je srce polno nezaupanja in samoljubja, razum ne bo nikoli našel poti do miru (Phil Bosmans).

- Človekovo srce - drobcena pika na našem planetu. Vendar se tu rojeva ljubezen (Phil Bosmans).

- Kupna moč sreče se imenuje ljubezen. (Phil Bosmans)

- Bog je blizu tam, kjer ljudje pokažemo bližnjemu svojo ljubezen. (J. H. Pestalozzi)

- Vera v dejanju je ljubezen in ljubezen v dejanju je služenje. Vero je treba udejanjati v ljubezni, da bo živela. (mati Terezija)

- Ljubezen, to je velika reč, zares veliko dobro: sama dela lahko, kar je težko... Ljubezen nosi bremena, ne da bi jih občutila, in kar je grenko, dela sladko in prijetno. (Hoja za Kristusom)

- Prava ljubezen je vesela, mladostna, čista; njen nasmeh je odkrit in jasnega pogleda... Prava ljubezen je darežljiva, ima velike načrte, okoli sebe želi videti veliko sreče, obogatiti more življenje. (Jean Guitton)

- Ljubezen je med krepostmi to, kar je sonce med zvezdami: daje jim sijaj in lepoto. (sv. Frančišek Asiški)

- Ljubezen se mora uveljaviti bolj v dejanjih kakor pa v besedah. Ljubezen je v medsebojnem dajanju, da namreč, kdor ljubi, tistemu, ki ga ljubi, daje in podeljuje, kar ima in premore; z druge strani pa prav tako ljubljeni tistemu, ki ljubi. (sv. Ignacij Lojolski)

- Čim bolj peša v ljudeh ljubezen in dobrota, tem bolj se skušajo zavarovati z denarjem in njegovo močjo (Anton Trstenjak).

- Ljubezen daje vse. Lepše je dajati z vsem srcem, z vsem razumom, kot pa napol in še nejevoljno. Ljudje smo ustvarjeni za popolnost (Jean Guitton).

- Ko bomo umrli, bomo opravljali izpit iz ljubezni. Če ga bomo naredili, bomo lahko večno živeli v ljubezni (Michel Quoist)

- Slepo je oko, ki vidi povsod le napake in grehe: sonce namreč nikoli ne vidi noči (Muhammad Iqbal

- Ljubezen ne deli le z lačnimi jed in z nagim obleko, ponuja tudi razumevanje, čas in podporo, odpira vrata iz zatohlosti, ponuja roko sprave, odganja strahove, prižiga zvezde v temino. (Betka Vrbovšek)

- Ne v strahu in trepetu, temveč z ljubeznijo in dobroto in z velikim razumevanjem moramo vzgajati in se zavedati: dobrota je sonce, ki daje rast. (Anton Trstenjak)

zbira Marko Čuk

 

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh