‘Zlato’ romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje

Brezje 50 let logo1Letošnje narodno romanje bolnikov in invalidov na Brezje bo jubilejno ali ‘zlato’, saj se bodo bolniki zbrali ob Mariji že petdesetič. Vabimo prostovoljce, da se nam pridružijo in pomagajo pri organizaciji romanja. Prav tako vabimo duhovnike in župnijske ali področne Karitas, da organizirajo avtobuse ali druge oblike skupinskega prevoza in tako omogočijo bolnikom ali ostarelim, da poromajo na Brezje.

 

 

 

sobota, 16. junija 2018

 

  • OB 9. URI MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN PETJE

  • OB 10. URI SLOVESNA ROMARSKA SVETA MAŠA

  • ROMANJE VODI MSGR. STANISLAV ZORE, LJUBLJANSKI NADŠKOF METROPOLIT IN PREDSEDNIK SLOVENSKE ŠKOFOVSKE KONFERENCE

  • VABIMO BOLNIKE, INVALIDE IN OSTARELE, DA SE ROMANJA UDELEŽIJO.

 

Brezje RIBO vabilo1 

ŽUPNIJE IN ŽUPNIJSKE TER DEKANIJSKE KARITAS

Vabimo župnije, da omogočijo starejšim, bolnikom in invalidom udeležbo na romanju in organizirajo prevoze. Kjer ena sama župnija ne zmore napolniti avtobusa, naj avtobus organizira več župnij skupaj.
Prav tako vabimo župnijske, dekanijske ali področne karitas, da organizirajo romanja. Starejšim bodo polepšali dan, ko jim bodo omogočili romanje k Mariji na Brezje. Prav tako vabimo domače, da pomagajo bolnim in ostarelim pri romanju.

 

 Brezje RIBO vabilo2

PROSTOVOLJCI IN LJUDJE PLEMENITEGA SRCA

Vabimo prostovoljce in ljudi dobrega srca, da se pridružijo pomočnikom in rediteljem na romanju. Romarjem bodo pomagali iz avtobusov ali avtomobilov do trga pred cerkvijo, kjer bo maša. Deli jim bodo vodo ali druge pijače. Pomagali bodo duhovnikom pri deljenju zakramenta bolniškega maziljenja in obhajila, pomagali pri pripravi prostora in pri pospravljanju trga pred cerkvijo. Brez teh pomočnikov si romanja ne moremo predstavljati. Prosimo, da se prostovoljci prej prijavijo na našo upravo in da pridejo na Brezje ob 7. uri zjutraj.

 

 Brezje RIBO vabilo3

DUHOVNIKI IN SPOVEDNIKI

Duhovnike vabimo, da so pred mašo romarjem na voljo za spoved. Tiste duhovnike, ki bodo zvečer maševali v domači župniji, pa vabimo, da so na voljo za spoved tudi prvi del maše. Mnogi romarji gredo težko k spovedi v domačih župnijah, zato jim omogočimo, da zakrament spovedi opravijo na romanju.

Več informacij na spletni strani Ognjišča: pismo romarjem

 pripravlja:

Zajemi vsak dan

Ti, Marija, nam s svojim vnebovzetjem zagotavljaš, da se zmoremo tudi mi dvigniti, če smo kot Ti združeni s Kristusom.

(sv. Pavel VI.)
Sreda, 15. August 2018

Ognjišče na Facebooku

Na vrh