Za spomin na sveto birmo

Septembra so se začele po slovenskih župnijah "jesenske svete birme". V predstavitvi knjig založbe Ognjišča lahko poiščete knjige in druge primerna darila za obdarovanje ob zakramentu svete birme.

    ZAKLADNICA MODROSTI
    zbirka za Luč in moč 2
    uredila: Čuk M. in Čuk S.

    256 strani, 11 x 16,5 cm,
    trda vezava s ščitnim ovitkom
    cena: 10,90 €
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Zakladnica modrosti 3D

• “Če nehaš hoteti, da bi bil boljši, nehaš biti dober.” Ta izrek sv. Bernarda je bila ena od 31 misli v rubriki Ognjišča Zajemi vsak dan, ki se je predstavila avgusta 1984 in ‘nastopa’ že štiriintrideseto leto. Teh življenjskih modrosti, zajetih iz Svetega pisma, besedil svetnic in svetnikov, papežev, mislecev ter domačih in tujih pesnikov in pisateljev, je vsak mesec toliko, kolikor dni ima. V knjigi je zbranih 930 misli različnih avtorjev (280), urejene so tematsko, pri vsakem geslu je najprej misel iz Svetega pisma, sledijo misli svetnikov, blaženih in svetniških osebnosti, papežev, škofov in drugih učiteljev duhovnosti, na koncu so zlata zrna iz del domačih in tujih pesnikov in pisateljev ter ljudske modrosti v pregovorih. Odprite to malo ‘zakladnico modrosti’, da bodo vaši dnevi čim bogatejši! Predstavitev knjige.

 

    ZAKLADNICA MOLITVE
    zbirka za Luč in moč 1
    uredila: Čuk M. in Čuk S.

    216 strani, 11 x 16,5 cm,
    trda vez. s ščitnim ovit.,
    ilustracije Petra Kern
    redna cena: 9,90 €
    s kartico zvestobe: 8,91 €
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Zakladnica molitve 3D

• Zvesti bralci Ognjišča vedo, da v vsaki številki našega mesečnika najdejo tudi sodobno molitev, ki želi biti vzorec za naš osebni pogovor z Bogom. V petdesetih letih jih je bilo objavljenih že več kot 600. Prvi izbor je v knjižni obliki izšel ob tridesetletnici (1995), ob zlatem jubileju Ognjišča pa je nastala še knjižica z izbranimi molitvami zadnjih dvajsetih let. Od vsega začetka jih izbira, prevaja in pripravlja Silvester Čuk, vedno z mislijo, da “vse življenje lahko postane molitev”. Naj bodo prošnja za pravo besedo v našem pogovoru z Bogom in z ljudmi, naj usmerjajo in umirjajo naše misli in prikličejo sonce v naše srce in v našo dušo. Predstavitev knjige.

 

    DOCAT
    Kaj storiti?
    Družbeni nauk katoliške Cerkve
    320 strani, 12,5 x 20,5 cm, integralna vezava,
    barvne fotografije
    cena: 18,50 €
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Docat 3D

• DOCAT je poljudna predstavitev družbenega nauka katoliške Cerkve. Razdeljen je na 12 poglavij, ki obravnavajo vsa najpomembnejša področja družbe kot celote. Še posebej nagovarja mlade in jih usmerja, da delujejo po maksimah resnice, pravičnosti in ljubezni. V DOCAT-u predstavljen družbeni nauk ne prihaja od tega ali onega papeža niti od tega ali onega učenjaka. Temveč, kot pravi papež Frančišek, prihaja iz srca evangelija, prihaja od Jezusa samega. Saj je Jezus Božji družbeni nauk. Predstavitev knjige.

 

    YOUCAT
    Katekizem katoliške cerkve za mlade

    304 strani, 12,5 x 21 cm,
    integralna vezava, barvne fotografije
    redna cena: 17,90 €
    s kartico zvestobe: 16,11 €

    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Youcat katekizem 3D

• »Mladi hočejo verovati, iščejo Boga, ljubijo Kristusa in hočejo sopotništvo!« (Benedikt XVI.) ... in postavljajo vprašanja! Vprašanja o smislu, veri, Bogu in krščanstvu v vsakodnevnem življenju. YOUCAT je preveden v slovenski jezik tako, da čim bolj ustreza mladim. Obravnava celoto katoliške vere, obogaten je s fotografijami, strnjenimi navedki iz Svetega pisma, navedki svetnikov in učiteljev vere, pa tudi pisateljev, ki niso verni.
»Mladi naj vedo kaj verujejo, da bodo lahko tudi duhovno rasli!« YOUCAT je prava pot k temu. Predstavitev knjige.

 

    YOUCAT – Birma
    priprava na birmo
    Meuser B. - Baer N.
    112 strani, 12,5 x 20,5 cm,
    integralna vezava, barvne fotografije
    redna cena: 10,90 €
    s kartico zvestobe: 9,81 €
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

YOUCAT birma 3D

• S pripravo na birmo je podobno, kakor bi želeli teči Ljubljanski maraton ali maraton Treh src. Tudi tukaj moraš s pripravo začeti vsaj pol leta prej in vanjo vložiti mnogo truda, da dobiš neskončno zalogo moči. In zakaj vlagati napor v pripravo, če zakrament tako ali tako prejmeš?
Res je – ni pomembno katero mesto zasedeš, kot morda pri maratonu. Če vztrajaš do konca, z birmo dosežeš mnogo več kot le prejem zakramenta: odkriješ Boga, mu odpreš svoje srce in ga sprejmeš v svoje življenje. Ne kot sotekmovalca, temveč kot večnega spremljevalca na maratonu tvojega življenja. Predstavitev knjige.

 

    YOUCAT
    Molitvenik za mlade
    Lengerke G. von - Schrömges D.
    176 strani, 12,5 x 20,5 cm,
    integralna vezava, barvne fotografije
    redna cena: 12,90 €
    s kartico zvestobe: 11,61 €
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

 

Ta knjiga naj mladim pomaga na poti molitve in prijateljstva z Bogom. V njej so zbrane stare in nove molitve za dobre in hude dneve in noči. V njej so nekatere molitve iz Svetega pisma, molitve Cerkve in bogoslužja, iz katerega so zajemali svetniki in današnji molivci. Posebno težo molitveniku dajejo molitve in misli naših avtorjev ter fotografije mladih. Pri izboru slovenskih molitev in misli so sodelovale sestre karmeličanke in klarise. Predstavitev knjige.

 

    YOUCAT - Spoved
    Dick K. - Gehrig R. - Meuser B.
    88 strani, 10,5 x 15,5 cm,
    integralna vezava, barvne fotografije
    redna cena: 8,50 €
    s kartico zvestobe: 7,65 €
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Youcat spoved 3D

Priročnik YOUCAT Spoved prikaže, kako nas Bog po zakramentu sprave osvobaja krivde, celi naše rane in nam po svojem odpuščanju omogoča novo življenje. Knjižico odlikujejo konkretni primeri, privlačno oblikovanje in jezik, ki je blizu mladim. Predstavitev knjige.

 

    RAD TE IMAM! – RAD SE IMAM!
    uredila: Marjetka Pezdir Kofol in Matej Erjavec
    100 strani odlične vsebine,
    mladostnega in svežega oblikovanja v barvah,
    19 x 27 cm
    cena posamezne revije: 4,90 €
    s kartico zvestobe: 4,41 €
    Naročite revijo v spletni knjigarni Ognjišča

 Rad te se imam 3D

V reviji vam v branje ponujamo vsebine, ki so v pomoč pri oblikovanju lastne osebnosti in vstopanju v odnose.
Koliko je vprašanj, ki begajo mlade in njihove starše na poti odraščanja. Privlačna revija prinaša vsebine o oblikovanju osebnosti in vstopanju v (ljubezenske) odnose. Zapisali smo odgovore na najbolj bistvena vprašanja odraščanja, kot je iskanje smisla življenja, pa tudi: Katera je moja pot? Kako najti punco/fanta? Kako naj gradiva trden odnos? Kaj pa spolnost? Predstavitev revije.

    IZBRANO DARILO (komplet)
    za sveto birmo
    cena: 19,00 €
    Naročite komplet v spletni knjigarni Ognjišča

 komplet za sv birmo

Sveto pismo v zgodbah, Youcat - molitvenik za mlade, križ spomin na sveto birmo s posvetilom, verižica z izrezanim golobčkom in darilna škatla v kompletu.

 

    KRIŽ
    s posvetilom: spomin na sveto birmo
    lesen, 8 cm x 12,5 cm
    redna cena: 4,90 €
    s kartico zvestobe: 4,42 €
    Naročite križ v spletni knjigarni Ognjišča

kriz2 birma

 

    KRIŽ
    poslikan z motivom Svetega Duha za sveto birmo
    lesen, 20 cm x 33 cm
    cena: 39,90 €
    Naročite križ v spletni knjigarni Ognjišča

kriz1 birma

 

pripravlja: Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh