Bližnjice

V mlajših letih sem v svojih planinskih potepanjih še posebej rad imel bližnjice. Na planinskih poteh jih je veliko. Tudi takih, dobro nadelanih, dobro vidnih, celo bolje vidnih od 'pravih' stez. No, v resnici jih je pravzaprav vedno manj, ker se vzdrževalci planinskih poti zelo trudijo, da bi preprečili njihovo uporabo, da bi planince navadili na hojo po nadelanih, markiranih planinskih poteh, kar je z več vidikov zelo dobro premišljeno početje, ki ga močno podpiram.

1309-038a

    Čim hitreje priti do rezultata, čim hitreje uspeti. Vsaka bližnjica je pri tem dobrodošla, kakšne so dolgoročne posledice take bližnjice, dolgoročni učinek – tega ne razmišljamo. Kot bi bili omamljeni od trenutnega uspeha, rezultata. Potem, potem bomo že iskali nove bližnjice ...

    Pa vendar imamo celo ljudski pregovor, ki pravi, da je 'čas zlato'. Hm, ljudski pregovori pa vedno skrivajo življenjske modrosti, ne lažejo in ne zavajajo! Čas je zlato?

Zajemi vsak dan

Predobri Gospod, kako si ti usmiljen, ker sodiš vsakega človeka po njegovi vesti in njegovem spoznanju, ne po človeškem govoričenju.

(sv. Favstina Kowalska)
Sobota, 24. Februar 2018

Ognjišče na Facebooku

Na vrh