Življenje je kot prazna steklenica

povejmo z zgodbo 01 2005dNeka žena se je oglasila pri svojem zdravniku in se pritoževala nad boleznimi, ki naj bi jo težile. Zdravnik jo je natančneje pogledal in se prepričal, da z njenim zdravjem ni nič narobe. Sumil je, da je glavni vzrok za njene težave njen negativen pogled na svet, zagrenjenost in slaba volja.
Modri zdravnik je peljal "pacientko" v sobo ob ordinaciji, kjer je imel spravljena zdravila. Pokazal ji je polico s praznimi stekleničkami. Rekel ji je: “Ali vidite te stekleničke? Ali ste opazili, da so prazne? Vsaka od njih je drugačne oblike, toda v bistvu so si podobne. Važneje je, da so prazne. Tako lahko vzamem eno in jo napolnim s strupom. Dovolj ga bo, da ubije človeka. Lahko pa jo napolnim z zdravilom, ki bo zbilo vročino, ublažilo glavobol ali pa uničilo bakterije v določenem delu telesa. Najvažnejše pa je, da je odločitev v mojih rokah. Lahko jo napolnim, s čemer hočem.”
Zdravnik jo je pogledal v oči in dejal: “Vsak dan nam je darovan kot prazna steklenička. Lahko jo napolnimo z ljubeznijo in življenju prijaznimi mislimi ter držami. Izbira je naša.”
Kaj bom pa jaz izbral? Življenju prijazne, pozitivne in zdravilne misli?
Ali pa strup jeze, zagrenjenosti in predsodkov? Izbira je v mojih rokah.

Vsak dan nam je darovan kot prazna steklenička. Lahko jo napolnimo z ljubeznijo in življenju prijaznimi mislimi ter držami.
V življenju lahko izbiram prijazne, pozitivne in zdravilne misli? Lahko pa strup, jezo, zagrenjenost in predsodke? Izbira je v mojih rokah.

povejmo z zgodbo 01 2005e    povejmo z zgodbo 01 2005f

 

 

 

 

 

B. Rustja, Povejmo z zgodbo, v: Ognjišče 1 (2005), 58-59.
knjiga: Zgodbe za pogum. Zgodbe za dušo 8, Ognjišče, Koper, 2009, 101
naročila knjig iz zbirke Zgodbe za dušo v spletni knjigarni Ognjišča
iz zgodovine: Zgodbe za dušo že petindvajset let.

Zajemi vsak dan

Zapoved, glejte, ta je moja, / da ljubite se med seboj. / Iz tega bodo vsi spoznali, / da ste hodili za menoj.

(Andrej Praprotnik)
Četrtek, 28. Marec 2024
Na vrh