Slomškov mesec

MESEC SEPTEMBER - SLOMŠKOV MESEC
Iz bogate zakladnice Slomškovih besedil
V mesecu septembru (do 30. 9. 2017) 30 % popusta pri nakupu naslednjih knjig

+ Kaj pomaga, če je glava prebrisana, srce pa hudobno in robato. Branje in pisanje je le lupina, jedro pa krščanska omika in žlahtno srce. (bl. Anton Martin Slomšek)
+ Očetje in matere, sreča ali nesreča prihodnjih dni v vaših rokah leži. Kakor boste otroke vzredili, take čase, slabe ali dobre, bomo imeli. (bl. Anton Martin Slomšek)
+ Koliko hudega pride iz krive vzgoje otrok! Po resnici vam povem: Kriva vzgoja je slabih časov mati! (bl. Anton Martin Slomšek)

več o bl. Antonu Martinu Slomšku tudi na spletni strani Ognjišča:

IZBRANE PESMI

Izbrane pesmi

  Anton Martin Slomšek
  IZBRANE PESMI
  140 strani, 10,5 x 15 cm, trda vezava, šifra 600326
  redna cena: 7,50 €
  s kartico zvestobe
  do 30. 9. 2017 - 30%: 5,25 €
  Prelistajte:
  * * *
  Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

iz vsebine:
Blaženi škof Anton Martin Slomšek (1800-1862), veliki slovenski verski učitelj in kulturni delavec, je poleg pridig, verskih, vzgojnih in vsakovrstnih poučnih člankov, zgodb, razprav in knjig pisal tudi pesmi.
Slomšek v svojih pesmih ni težil za umetniško dovršenostjo, temveč se je z njimi želel približati ljudstvu in ga spodbujati za vse dobro in lepo. Prav zato so mnoge med njimi ponarodele, zlasti tiste, ki jih je ljudstvo pogosto pelo. Slomšek sam je svojim pesmim rad dodajal napeve, veliko pa so jih uglasbili tudi drugi skladatelji.
Pričujoči izbor želi vsaj nekoliko predstaviti sodobnemu slovenskemu človeku Slomška kot pesnika. Pesmi so vzete iz Lendovškove zbirke »SLOMŠEKOVE PESMI« (Celovec 1876) in ostajajo, ob nekaterih pravopisnih prilagoditvah, tudi jezikovno zveste temu natisu. Knjiga v priročnem žepnem formatu je namenjena vsem, ki imajo radi slovensko pesem, predvsem pa cerkvenim pevcem, ki jo zaradi njene skrbno izbrane vsebine, zagotovo morajo imeti v svoji lastni zbirki.

SVETNIKI NAŠI PRIJATELJI

Svetniki nasi prijatelji

  Anton Martin Slomšek
  SVETNIKI naši prijatelji
  124 strani, 12 x 20 cm, broširano, šifra 600391
  redna cena: 13,90 €
  s kartico zvestobe
  do 30. 9. 2017 - 30%: 9,73 €
  Prelistajte:
  * * *
  Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

iz vsebine:
Slomšek se v svojih govorih pokaže odličnega pastirja, ko pravi: »Verujem v občestvo svetnikov«. Brez strahu kliče slehernega vernika k posnemanju svetnikov. S svojo odločnostjo je v svetniških govorih marsikomu še danes izpraševalec vesti in moder učitelj življenja. Knjiga v kateri so zbrani Slomškovi lastni osnutki za pridige je izšla ob 190 letnici njegove nove maše. Kot novomašnik je delil svoj blagoslov in klical na vernike priprošnjo vseh svetnikov. Svetniki so bili njegovi prijatelji. Naj postanejo tudi naši vzorniki in »prijatelji za vso večnost«.

PESEM ZVONOV

Pesem zvonov

  Anton Martin Slomšek
  PESEM ZVONOV
  72 strani, 12 x 20 cm, broširano, šifra 600425
  redna cena: 9,90 €
  s kartico zvestobe do 30. 9. 2017 - 30%: 6,93 €
  Prelistajte:
  * * *
  Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

iz vsebine:
Knjiga je namenjena vsem, ki ljubijo zvonove in jim pesem zvonov pomeni radostno hvalnico Stvarniku. Slomškovi govori o zvonovih bodo koristni prav za vse. Kdor bo bral, bo v blaženem Slomšku odkril velikega mojstra besede in ljubitelja glasbe. Blaženi Slomšek je v zvonovih videl nebeške poslance, ki nam naznanjajo večne Božje skrivnosti. Da bi se tudi v sodobnem človeku ohranila ljubezen do zvonov, se nam knjiga ponuja kot izvrsten učbenik, katehetsko gradivo pa tudi kot lepo darilo za prijatelja, organista, pevca, ključarja ...

pripravlja Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Spreobrnili se boste in videli razliko med pravičnim in krivičnim, med njim, ki služi Bogu, in njim, ki mu ne služi.

(prerok Malahija)
Petek, 20. Julij 2018

Ognjišče na Facebooku

Na vrh