Tudi po internetu na dan mladih

Tudi po internetu na dan mladih

Svetovni dan mladih v Riu de Janeiru od 23. do 28. julija 2013, bo nekaj posebnega, saj se ga bodo lahko s pomočjo novih medijev udeležili tudi mladi, ki ne bodo odpotovali v Brazilijo. Kaže, da so mladi že osvojili to novost. Duhovnik Paolo Padrini, koordinator projekta, je povedal, da so »mladi že poslali na stotine fotografij in te še kar prihajajo. ... Ko pošljem eno ali več fotografij, s tem povem, da sem tudi jaz zraven. Da hočem biti tam, skupaj s svetim očetom Frančiškom. To povem in pokažem prav s fotografijami.« Ugotavljajo še, da se za to pobudo zanimajo tudi drugi mediji.

Za tokratni dan mladih nam bodo novi mediji ponudili še nekaj stvari: neposredne prenose maš in molitvenih srečanj. Vsi, ki bodo z ustreznim duhovnim razpoloženjem spremljali te prenose, bodo deležni popolnega odpustka. Tudi s tem bo dana možnost soustvarjanja dogodka. Mladi, ki bodo na kraju srečanja, bodo pošiljali slike in komentarje na internetno stran pope2you.net. Podobno bodo lahko storili mladi, ki se ne bodo mogli udeležiti srečanja v RIU.

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh