Največji medjugorski čudež

Varšavsko-praški nadškof Henryk Hoser je posebni papežev odposlanec za Medjugorje. Njegova naloga je, da podrobneje prouči pastoralne potrebe romarjev v znano hercegovsko božjepotno središče, ne bo se pa ukvarjal z ugotavljanjem pristnosti prikazovanj.
zanimivosti 05 2017bKonec marca je prišel v Medjugorje, 2. aprila pa je maševal v župnijski cerkvi. V svoji homiliji je med drugim dejal, da so največji čudež Medjugorja spovedi, zakrament sprave in odpuščanja. Znano je, da se v tem božjepotnem središču spove veliko vernikov, številni tudi po več letih.
Nadškof Henryk je na tiskovnih konferencah pred obiskom Medjugorja zanikal, da je čudežno ozdravel potem ko je bil obiskal to božjo pot. Povedal je, da do takrat sploh ni bil v Medjugorju. Dejal je še, da v Medjugorju neprestano častijo Najsvetejše, veliko spovedujejo, redno molijo križev pot, skratka da se tam ohranja zakramentalna praksa, ki je izginila ali so jo zanemarili v večini župnij zahodne Evrope. Zato je ta kraj lahko velika spodbuda za obnovo vere.
Nadškof Hoser je član reda palotincev, v katerega je vstopil leta 1969, leta 1974 je bil posvečen v duhovnika. Dlje časa je bil misijonar v Afriki, za škofa je bil imenovan leta 2008.

Rustja B., Zanimivosti, v: Ognjišče (2017) 5, str. 100

Zajemi vsak dan

Kdor je zares vzljubil resnico, kmalu odkrije, da brez poguma ne bo mogel braniti resnice. Le-ta zahteva izvrševanje še drugih kreposti.

(Tomaš Špidlik)
Ponedeljek, 28. Maj 2018

Ognjišče na Facebooku

Na vrh