Papež Frančišek med najvplivnejšimi twitarji

Papež Frančišek med najvplivnejšimi twitarji

Papež Frančišek je eden najvplivnejših svetovnih voditeljev na twitterju. Po številu sledilcev je namreč na drugem mestu. Tako izhaja iz poročila, ki ga je konec julija objavilo švicarsko podjetje za odnose z javnostmi. Poročilo ugotavlja, da tvitte (sporočila s 140 ali manj znaki) papeža Frančiška v španščini v povprečju 'pre-twittajo' več kot enajst tisočkrat. V angleščini pa papeževa sporočila 'pre-twitta' povprečno 8 tisoč sledilcev. Njegov najtesnejši 'tekmovalec' v številu tvitov je ameriški predsednik Barack Obama, čigar tvitte povprečno pre-twittajo 2.300-krat. Po tem poročilu je papež Frančišk daleč najbolj vpliven uporabnik twitterja.

Frančiškov predhodnik papež Benedkit XVI. je račun na twitterju odprl 12. decembra 2012 in je pred svojim odstopom 28. februarja letos dobil večmilijonsko občinstvo. Papež Frančišek je nadaljeval prakso pošiljanja kratkih sporočil z razmišljanji o Jezusu in krščanskem življenju. Švicarsko podjetje pravi, da je porast papeževe navzočnosti na twitterju v zadnjih šestih mesecih 'fenomenalen'. Papež ima zdaj prek osmih računov več kot 7,2 milijona sledilcev. Poleg računov Pontifex v angleščini in v španščini twitta še v šestih drugih jezikih: arabščini, francoščini, nemščini, italijanščini, latinščini in portugalščini. Samo njegov latinski račun ima več kot 130 tisoč sledilcev!

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh