Košarkar Stephen Curry: Za vse se moram zahvaliti Jezusu

zanimivosti 06 2015b»Najprej se želim zahvaliti svojemu Gospodu in Odrešeniku Jezusu Kristusu, ki me je blagoslovil s talentom za to igro, in z družino, ki me stalno podpira,« je ob podelitvi prestižne nagrade Most Valuble Player dejal Stephen Curry, košarkar ameriškega kluba Golden State Warriors, ki so ga bil pred kratkim razglasili za najboljšega igralca NBA lige. Dodal je: »Jaz sem njegov ponižni služabnik. Ne morem dovolj poudariti, kako pomembna je moja vera za to, kako igram košarko in kdo pravzaprav sem. Zahvaljujem se za blagoslov in za to, kjer sem sedaj.«

Curry je že prej rad spregovoril o svoji veri. Tako je v enem od pogovorov pojasnil, kako mu je vera pomagala v težkih obdobjih ranjenosti, kar ga je, je dejal, tudi približalo Kristusu. »Obstaja veliko težkih stvari, ki jih moramo premagati v tem življenju, a s Kristusom in s tistim, kar je on storil na križu. Plačal je za nas največjo ceno in ponosen sem, da sem božji otrok. Vedno ko zadenem koš, poskusim narediti majhno kakšno kot moj majhen prispevek k oznanjevanju. Vsaka tekma je priložnost, da sem na velikem prizorišču in pričujem za Kristusa.« Na koncu je izjavil, da morajo ljudje vedeti, koga predstavlja in v koga veruje, ko gre na igrišče. (br)

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh