Od skupine do skupine za dobro družine

Peš romanje od 8. do 30. junija

zanimivosti 07 2015bNaslov je hkrati zanimivo geslo, ki sta si ga izbrala zakonca Vilma in Dani Siter že na lanskem peš romanju po vzhodni Sloveniji; letos to romanje nadaljujeta na poti od Dolenjske (Leskovec pri Krškem), preko Gorenjske na Primorsko (do Kopra). Že drugič sta se tako podala na pot, na kateri obiskujeta zakonske skupine. Vsak večer je njun cilj eden od krajev, kjer deluje zakonska skupina Družina in Življenje in kjer se ob maši, kratkem nagovoru in kasneje na skupnem srečanju pogovarjata z zakonci o njihovih potrebah, o pasteh in vplivih današnjega sveta, predvsem pa z njimi iščeta skupne poti, ki res krepijo in bogatijo.

Vilmi in Daniju sem se pridružil na poti iz Medna preko Save v Vikrče in naprej proti Smledniku. Pred njima je bilo še skoraj dve tretjini poti, ampak ju to ni nič kaj skrbelo. Je že res, da sta v prvih šestih dneh hoje nabrala nekaj žuljev, vendar sta polna navdušenja in v pričakovanju novih srečanj. »To je nekaj najlepšega, da se lahko srečujeva z ljudmi, ki naju spodbujajo, hkrati pa vidiva, da so v svojih župnijah zdravo jedro okolja. Lepo se je srečevati z ljudmi, ki delijo to željo po krepitvi vrednote družine. Delimo si izkušnje, kako se splača vlagati v družino, kljub naporom, odrekanjem, žrtvam,« je njuno pot opisal Dani. Z njuno potjo želita krepiti zavest, da se ozaveščamo ne samo o pomenu družine, ampak tudi zakona in odnosa med zakoncema, ki sta osnova za dobro družinsko življenje.
Ob tem je Dani dejal, da »je delovanje Cerkve [N2] tudi v smeri krepitve pojma družine, navsezadnje smo že bili in še bomo letos priča sinodi o družini in tudi s strani papeža je kar nekaj spodbud za krepitev dela z zakonci. Samo želimo si lahko, da bo tudi v Cerkvi na Slovenskem to prineslo krepitev pastoralnega dela z družinami in da smo vsi pripravljeni, da stopimo skupaj na to pot.

Matej Erjavec

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh