KATSTIK.SI - prvi katoliški portal za samske v Sloveniji

zanimivosti 07 2015aSamski katoličani v Sloveniji bodo odslej lahko svoje bodoče može ali žene spoznali tudi preko interneta. Nova slovenska spletna stran katStik.si omogoča povezovanje oseb, ki se ne bojijo velikih ciljev in ki jih vleče želja po zakonu in družini.

Ideja o internetni skupnosti, ki omogoča spoznavanje vernega življenjskega partnerja, se je rodila pred desetimi leti v Avstriji. Tovrstna katoliška internetna skupnost je leta 2005 zajemala zgolj nemško govoreče države (Avstrijo, Švico in Nemčijo), lani pa se je začela bliskovito širiti tudi v druge države: na Hrvaško, v Litvo, Latvijo, Češko, Slovaško in Madžarsko. Kot deseta država znotraj te mednarodne katoliške skupnosti se bo odslej lahko pohvalila še Slovenija – in to spričo vse večjega števila katoličanov, ki z resnim namenom iščejo partnerja, s katerim bi delili vero in vrednote.

zanimivosti 07 2015aaSlovenci dajemo velik pomen družini in zakonu, ne glede na to, da se je v zadnjih dvajsetih letih število porok pri nas zmanjšalo, število samskih pa povečalo za več kot 40 odstotkov.

Mag. Mojca Magdič, zastopnica katStika v Sloveniji, na situacijo v Sloveniji gleda z realnimi očmi, hkrati pa je optimistična glede novega portala: “Poznam veliko samskih katoličanov in katoličank, ki bi se želeli poročiti, vendar zelo težko spoznajo koga s podobnimi vrednotami. Stanje jim otežuje bodisi ustaljenost v določenem okolju, bodisi preselitev v večje mesto. Prepričana sem, da bo portal katStik zanje ravno pravšnje mesto, saj jim bo omogočil srečanje z osebami, ki imajo resne namene in želijo izreči svoj ‘da’ nekomu z enakimi hrepenenji. KatStik bo samskim dal naenkrat možnost poznanstva katoličanov iz celotne Slovenije, hkrati pa tudi iz držav, s katerimi se bodo želeli spoznati (Hrvaška, Avstrija, Nemčija, Madžarska, Švica, itd.). Nemško govoreče države imajo preko 3.000 uporabnikov, sosednja Hrvaška pa kar 2.000. Izbira je torej velika!”, dodaja Magdičeva.

Ustanoviteljica kathTreffa, dr. Gudrun Kugler, pravi, da se v Nemčiji vsak šesti par, ki se poroči, najde preko interneta. Danes, ko okrog 30 odstotkov prostega časa preživimo na internetu, lahko del tega časa namenimo tudi iskanju partnerja, s katerim bi si polepšali svoje dni. O uspešnosti kathTreffa priča na stotine srečnih parov, ki so se spoznali prav preko katoliške platforme. Na Madžarskem sta se prva dva para poročila, še preden je portal zabeležil svoj prvi rojstni dan.

zanimivosti 07 2015aaaDatum otvoritve portala za sabo skriva tudi velik pomen: 13. junij je godovni dan sv. Antona Padovanskega, ki je med drugim tudi zavetnik zaljubljencev, zaročencev in poročenih. Na isti datum, pred natanko desetimi leti, pa je luč sveta zagledal tudi prvi portal v Avstriji.

KatStik.si bo v veliki meri olajšal povezovanje in spoznavanje Slovencev ter jim že v začetku zagotovil veliko skupnega: vero in vrednote – kar pa je odlična podlaga za vsak odnos.

Za vprašanja in podrobnosti o www.katstik.si sta vam na voljo Mojca Magdič, info@katstik.si in Kristjan Belcl, office@katstik.si.

Zajemi vsak dan

Ne uklanjaj se bedaku, ne oziraj se na osebo mogočneža! Do smrti se bojuj za pravico in Gospod Bog se bo zate boril.

(Sirah)
Torek, 23. April 2024
Na vrh