Planinsko praznovanje na Uskovnici

zanimivosti 09 2015aV nedeljo, 9. avgusta, smo se zbrali ob kapelici Kraljice miru na Uskovnici na 40. srečanju Prijateljev Radia Ognjišče in ob zlatem jubileju revije Ognjišče. Srečanje smo začeli s sveto mašo pri kateri se nas zbralo približno 1500 poslušalcev našega radia, bralcev in prijateljev Ognjišča.

zanimivosti 09 2015a2Ob mašnem oltarju so bili duhovniki msgr. Franci Trstenjak, odgovorni urednik Radia Ognjišče, Pavel Uršič, dolgoletni župnik v Srednji vasi v Bohinju, in lazarist, misijonar Rok Gajšek. Glavni mašnik Franc Bole, direktor Radia Ognjišče in ustanovitelj Ognjišča, je v nagovoru poudaril pomen verskega tiska in digitalnih verskih medijev, ki sodobnemu človeku prinašajo živi kruh – odrešenje Jezusa Kristusa, ki ga sodobni človek potrebuje, čeprav se morda tega manj zaveda.

zanimivosti 09 2015a4Po maši je bil kulturni program ob uskovniški koči. Prireditev je povezoval Klemen Langus iz Gledališča 2B, nastopili pa so Moški pevski zbor Franc Urbanc, trobilni kvintet Godbe Bohinj, orgličarji ter Folklorna skupina KUD Srednja vas, Planinsko društvo Srednja vas pa je poskrbelo za prave domače planinske dobrote, ki so jih pripravljali na žaru in v velikih kotlih pred kočo.
Občutek prijetnega vzdušja lahko začutite na slikah. (Miha Turk)

zanimivosti 09 2015a3

Zajemi vsak dan

Kaj je katera koli zemeljska sreča v primerjavi z Jezusovo obljubo: »Odhajam, da vam prostor pripravim, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz«?

(Dag Hammarskjoeld)
Torek, 16. April 2024
Na vrh