Papež mladim: Ne bojte se poroke!

zanimivosti 09 2015c»Dragi mladi, ne bojte se poroke: Kristus s svojo milostjo spremlja zakonce, ki ostanejo združeni z Njim.« Tako se je glasil tvit papeža Frančiška 29. julija 2015. Njegovemu računu na twitterju (@pontifex) danes sledi že preko 22 milijonov ljudi po celem svetu.
»Tako kot se pogosto zgodi, je papež Frančišek zadel v črno,« je o njegovem včerajšnjem povabilu nekaj mesecev pred začetkom sinode o družini za Radio Vatikan dejal nadškof Vincenzo Paglia, predsednik Papeškega sveta za družino. Vsi vemo, koliko problemov se vrti okoli tem kot sta zakonska zveza in družina. Jedro vseh je, da se mladi bojijo poročiti. Ta strah spodbuja kultura, ki povzroča takšno zbeganost glede dokončnih odločitev. Papež Frančišek današnjim mladim zato ponavlja: »Ne bojte se!«
Nadškof Paglia še poudarja, da sveti oče za spodbujanje mladih uporablja tudi twitter. To nam še enkrat razodeva papeža, ki gre ven iz običajnih shem, da bi bil blizu vsem. Frančišek večkrat poudarja, da je potrebno ‘iti ven’. A tega ne govori samo z besedami, temveč tudi z dejanji. Med le-temi je uporaba novih komunikacijskih sredstev in možnosti, kot jih ponuja twitter. (br)

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh