Najmlajši udeleženec sinode o družini

zanimivosti 11 2015aFotografija malega Davida v materinem naročju in z dudo v ustih je obšla svet in postala nekakšen simbol sinode o družini (4. do 25. oktobra 2015), ki oktobra poteka v Vatikanu. Pred začetkom zasedanj se je družina sešla s papežem Frančiškom, ki je blagoslovil malega Davida. »Komaj ga je zagledal, je papežev obraz zasijal od veselja,« je dejala Davidova mama, Patrizia, ki z možem Massimom že enajst let misijonari. Oba sta člana neokatehumenske skupnosti, povabilo na sinodo pa sta prejela na nizozemski naslov, kjer delujeta kot družinska misijonarja. Mali David je dvanajsti otrok zakoncev, ki sta doma iz Rima. Po maminih besedah je David prvi dan na sinodi odlično prestal, saj je samo enkrat zajokal, med popoldanskim zasedanjem pa je mirno spal.
»Številni so nam navdušeno rekli, kako nas je lepo slišati in videti na sinodi, ker v nas vidijo potrditev, da je teorija mogoča tudi v praksi. Smo normalni ljudje in to, kar Bog dela po nas, lahko dela tudi po drugih,« sta dejala zakonca.
Poleg zakoncev Paloni je v delo sinode vključenih še 17 zakonskih parov, med njimi tudi par iz Tridenta, ki je dejaven v zakonski pastorali. »Nismo teologi, a na sinodi želimo podati svoje pričevanje, to je pričevanje družin, s katerimi se srečujemo pri našem delu v škofiji,« je dejal ta zakonski par. (br)

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh