• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misli Cvetane Priol

Cvetana Priol

- Oj, ti mladost, ki še verjeti prav nočeš, kaj je bolezen, in misliš, da je smrt še nekje silno daleč!

- Ti misliš le na sebe, / želiš udobja le, / za svojo srečo prosiš, / za tujo srečo ne. // A vedi, da ljubezen / zapoved glavna je, / če te ne boš izpolnil, / je izgubljeno vse!

- Srce človeško, kot sonce plamteče, / svet okrog sebe z dobroto zažgi! / Sveti in grej in za druge zatoni - / življenje priklije le iz srčne krvi.

- Bog zahteva pogum in zvestobo, / strahopetni ne bodite! / Življenje si boste rešili, / če ga izgubite!

- Srečo poznajo tista dobra srca, ki žive le za druge. Taka je tudi materinska sreča, ki pozablja nase.

- Tako radi mislimo, da mora vse naše trpljenje biti odkrito. Pa vendar Bog vse naše največje trpljenje skrije, ker je najbolj sveto. Tudi Kristusa na Kalvariji je zakrivala tema.

- Vernemu srcu je glasba tudi molitev: tista molitev, ki privre iz dna človeškega srca brez besede, ki pa jo razume Tisti, ki je dal izmučenim ljudem najlepše - glasbo.

- Naši neuspehi so edini resnični uspehi pred Bogom.

- Jezusove duše ne smejo bežati pred križem. Križ je naše edino orožje, kadar odpovedujejo vsa druga sredstva, in naša edina zmaga.

- V knjigi narave je pisano: na zemlji, božjem vrtu, ni nobenega tujca. Vsi, ki žive pod božjim soncem, so si bratci in sestrice.

- Kje je sreča doma? Tam, kjer vsak čim bolje spolnjuje svojo dolžnost, pa naj bo profesor ali pa hišnica v njegovi šoli. Tudi tisti ljudje so srečni, ki znajo vse svoje težave, vse svoje trpljenje sprejemati kot dar.

- Novo leto! Sveto Dete, naj ga s teboj začnem in s teboj tudi dovršim! Daj, da bom vedno bolj razumela svoje poslanstvo: prinašati tebe, tvojo radost med ljudi.

- O Gospod, daj, da bom za ljudi cvet, utrgan iz raja! Daj, da bom ljudem spomin na tvojo Dobroto.

- Moj Bog, ki živiš na skrivnosten način v meni, vodi me skozi mojo negotovost in temo.

- Nevernim ljudem se zdi v njihovem strašnem trpljenju smrt in samomor rešitev. Toda zaupam, da bodo tudi oni našli nekoč pot pod križ, saj je tudi njihovo trpljenje božje.

- Jezusove duše morajo najprej same v sebi vzpostaviti Božje kraljestvo do skrajnih možnosti, zato da ga morejo nato razširjati na zemlji.

- Naše življenje je čudovit mozaik, sestavljen iz tisočerih drobnih dogodkov in doživljajev in trpljenja, od prvih otroških let pa do smrti.

- Poglej prebodene roke, / poglej prebodeno Srce; / Ljubezen, ki ne omaguje, / Ljubezen, ki te osrečuje, / se darovala je za te.

- Tako dosti mislim na nebesa. Ko bom tam, se bo šele začelo moje pravo poslanstvo in neprenehoma bom spremljala korake vseh tistih, ki je trudijo za božje kraljestvo na zemlji.

- Mati Marija, čuj nas otroke: / naša življenja združi v svoj dar, / v sreči, trpljenju, v smrti, življenju / v slavo naj Bogu bodo vsekdar.

- Bratje in sestre, dajmo si roke / in jih sklenimo preko sveta, / naš rod človeški bo le rešila / bratska ljubezen, dobrota srca.

- Kadar Bog dušo ljubi, ta najbolj trpi. Kadar duša v Bogu umira, tedaj najbolj živi.

- Hvala ti, da vodiš, Neizrekljivi, Modri, našo življenjsko pot, kamor ti hočeš, in da lahko spoznamo, da si ti skrivnostni Bog.

- Hočem trpeti s teboj. Hočem tvoj križ. Morda bo zaradi tega kak zapuščen otrok nekje sredi sveta spoznal tebe, ki si Ljubezen. In ti vrnil ljubezen z ljubeznijo.

- Ti, ki daješ življenje in ga jemlješ, ti, ki so ti neskončno velika svetovja mali minljivi prašek pod tvojimi nogami, ti se skloniš v malo srce. Ti si me gledal od vekomaj in se veselil – tvoje Cvetane.

- Nauči me darovati tako, kot si darovala ti, Marija! Nauči me ljubiti tako, kot si ljubila ti, Marija! Moli v moji duši svojega Sina, Marija!

- Jezus, glavno, da sem in ostanem tvoj otrok, vse drugo ni važno. Ti vidiš mojo bodočnost in meni je dovolj, da smem počivati kot otrok v tvojem naročju.

- Jezusove duše morajo osvajati svet za Kristusa z vso svojo osebnostjo, samo v danih razmerah pa tudi z besedami.

- Sedaj se mi zdi, da je pred menoj še velika življenjska naloga: odkriti Marijo v sebi in živeti iz njenega življenja.

- Veliko poguma bom morala imeti, da bom vedno bolj naslonjena na Boga in vedno manj na ljudi.

- Kristjan po krstnem listu, ne življenju, / apostol nisi, nisi luč sveta! / Kdo v tebi najde naj Boga?

- Hotel si imeti eno človeško srce več, na katerega bi se oziral s toplim pogledom; eno srce več, ki bi te klicalo vedno znova, da te ljubi.

- Gospod, daj, da bom tvoja priča! Razodeni na meni vso svojo moč, svojo ljubezen, svojo dobroto do vseh bratov in sester, posebno pa tistih, ki te dovolj ne poznajo.

- Božja Mati, zvezda zlata, / v duši lučko mi prižgi, / ki bo za Boga plamtela / vsak trenutek mojih dni.

- Vse življenje te iščemo, vse življenje z muko potujemo k tebi, dokler te v smrti ne najdemo: Saj si bil vedno v nas!

- Moj Bog, kolikokrat hodimo ljudje v življenju drug ob drugem in je med nami prepad in se v svoji sebičnosti nismo potrudili, da bi ga morda z eno samo besedo ljubezni premostili ali zmanjšali.

- Dokler boš ti visel na križu po vsej naši domovini, dotlej bo odmeval tudi tvoj klic: Žejen sem! – Ne samo vode. Tudi po naši ljubezni te žeja.

zbral Marko Čuk

Kategorija: Misli po avtorjih

Danes godujejo

Bertold_iz_Kalabrije.jpg

Bertold, Bert, Berto; Berta

Jona, Jon, Jonas, Jonatan, Joni

Karmel; Karmela

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh