51. romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje

Brezje RIBS 2019Tretjo soboto v juniju (15. 6. 2019) bo, kot je že tradicionalno, potekalo letos že 51. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje. Romanje je pol stoletja organiziralo Ognjišče, letos pa se organizaciji pridružuje tudi Slovenska karitas.
Vse prisrčno vabimo na Brezje. Pomislimo, kako bi pomagali tudi komu od ostarelih, bolnih ali invalidnih na to romanje.
Romarsko mašo ob 10. uri bo letos vodil mariborski nadškof metropolit Alojz Cvikl. Pred mašo je skupna molitev rožnega venca, zgodaj popoldne pa so v cerkvi litanije Matere Božje z odpevi.

sobota, 15. junija 2019

  • OB 9. URI MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN PETJE

  • OB 10. URI SLOVESNA ROMARSKA SVETA MAŠA

  • OB 13.30 VEČERNICE S PETIMI LITANIJAMI

 

ROMANJE VODI MSGR. ALOJZIJ CVIKL, MARIBORSKI NADŠKOF METROPOLIT

VABIMO BOLNIKE, INVALIDE IN OSTARELE, DA SE ROMANJA UDELEŽIJO.

Brezje RIBO vabilo1 

ŽUPNIJE IN ŽUPNIJSKE TER DEKANIJSKE KARITAS

Vabimo župnije, da omogočijo starejšim, bolnikom in invalidom udeležbo na romanju in organizirajo prevoze. Kjer ena sama župnija ne zmore napolniti avtobusa, naj avtobus organizira več župnij skupaj.
Prav tako vabimo župnijske, dekanijske ali področne karitas, da organizirajo romanja. Starejšim bodo polepšali dan, ko jim bodo omogočili romanje k Mariji na Brezje. Prav tako vabimo domače, da pomagajo bolnim in ostarelim pri romanju.

 

 Brezje RIBO vabilo2

PROSTOVOLJCI IN LJUDJE PLEMENITEGA SRCA

Tako romanje zahteva veliko ljudi, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč. Zato vabimo prostovoljce in ljudi dobrega srca, da se pridružijo pomočnikom in rediteljem na romanju. Romarjem bodo pomagali iz avtobusov ali avtomobilov do trga pred cerkvijo, kjer bo maša. Deli jim bodo vodo ali druge pijače. Pomagali bodo duhovnikom pri deljenju zakramenta bolniškega maziljenja in obhajila, pomagali pri pripravi prostora in pri pospravljanju trga pred cerkvijo. Brez teh pomočnikov si romanja ne moremo predstavljati. Prosimo, da se prostovoljci prej prijavijo na našo upravo in da pridejo na Brezje ob 7. uri zjutraj.

 

 Brezje RIBO vabilo3

DUHOVNIKI IN SPOVEDNIKI

Duhovnike vabimo, da so pred mašo romarjem na voljo za spoved. Tiste duhovnike, ki bodo zvečer maševali v domači župniji, pa vabimo, da so na voljo za spoved tudi prvi del maše. Mnogi romarji gredo težko k spovedi v domačih župnijah, zato jim omogočimo, da zakrament spovedi opravijo na romanju.

Več informacij: pismo romarjem-download; pismo romarjem - prelistaj

 pripravlja: Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Današnji človek se mora znova obrniti na Kristusa, da od njega dobi odgovor o tem, kaj je dobro in kaj je zlo.

(sv. Janez Pavel II.)
Sobota, 4. December 2021
Na vrh