Ne boj se v Stično

Sticna 2018 logoAli veš, da bo v Stični to soboto, 15. septembra 2018, vseslovensko srečanje verne mladine in vseh, ki so dobre volje, pripravljeni na nepozabno srečanje in povezovanje v Stični mladih. »Ne boj se!« (Lk 1,30). Glavne misli Stične so tudi letos iz papeževe poslanice mladim. Vsebinske poudarke so ob sodelovanju teologov in odgovornih za mladinsko pastoralo, pripravili mladi za mlade. Na prireditvenem prostoru bo tudi 21 delavnic – da bo vsak na svoj način dobil še dodatno spodbudo, naj se ne boji!

Iz Ljubljane do Ivančne Gorice bo na srečanje v Stično tudi letos peljal poseben vlak, od tam pa mladi proti samostanu odidejo peš. Karta se kupi na vlaku, je povratna in velja v obe smeri.

»Stično dela posebno srečevanje mladih iz vse Slovenije, ki si želijo ne samo zabave, ampak si želijo druženja in veselja ob in z Jezusom, z Bogom, zaradi katerega pridemo in se združujemo v Stični, On je naša moč in stična točka Stične.« (Matevž Mehle, tajnik Medškofijskega odbora za mladino)

Letos menda ne bomo potrebovali dežnikov, tokrat pričakujemo več kot 7000 mladih src, ki se veselijo in iščejo odgovore ... Zakaj je Stična vedno top? Ker prinaša duhovnost in zabavo v enem - sproščenost, jasnost in nasmejanost. Kaj še? Poglejte program ...

Program Stične mladih 2018

Več tudi na Radiu Ognjišče v Mladokopu in Kolokviju. Vabljeni k poslušanju.

poglejte, kako je bilo v Stični lansko leto (2017) ...

in se pridružite 37. Stični mladih 2018

še nekaj spodbud mladih

Mladi smo iznajdljivi, radovednost nas premika naprej. Obe sva aktivni, sva animatorki, v župniji pripravljamo oratorije, vodimo birmansko skupino, pojemo v zboru. Če kaplan potrebuje pomoč, mu pomagamo, včasih nadomeščamo katehete pri verouku. Trudiva se, da bi mladi na različne načine sodelovali v Cerkvi. Sva pristni, nisva fake. Ni nama težko živeti krščanstva. (Marija in Manca)

Mladi kristjani radi delimo naokrog veselje in pozitivno energijo. Pomembno je, da se zavedamo, da tudi drugim lahko veliko damo in jim tudi razložimo stvari, na katere sami ne vidijo odgovora. (Nika)

Skavti smo pobudniki, premaknejo nas družba in prijatelji, vedno se naučimo veliko novega. Pri skavtih imamo vsi isti cilj: biti skupaj, pomagati drug drugemu, skupaj zmoremo veliko. Družba nas potegne! (Jernej, Petra in Aljaž
(Postojna 1)

Mladi kristjani smo aktivni, zavzeti. Radi se družimo, saj se zavedamo, da drug od drugega črpamo moč in energijo, da skupaj živimo. (Helena)

beleznica plamen.... ostanite mladi in zavzeti tudi med letom ... tudi z branjem Ognjišča ... mladinske priloge, ... in naših knjig (veliko smo izdali tudi za mlade in jih še lahko naročite v naši spletni knjigarni), revij, stripov ... ki jih predstavljamo na naši spletni strani ...

revija Rad te-se imam ... revija Indijanček

Docat ... Youcat katekizem ... Youcat - molitvenik za mlade

365 in en dan ... Dotakni se me ... Najdi čas

 

pripravlja Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Velikonočni kristjan mora prinašati v svojo okolico, najprej v svojo družino, med svoje prijatelje in sodelavce vedrino in mir, krščanski optimizem in delovno vzdušje.

(Franc Bole)
Četrtek, 18. April 2024
Na vrh