Urednikova beležnica avgust 2013

1305-124a copyKljub zatišju, ki običajno vlada poleti, smo v teh dneh dobili iz tiskarne kar nekaj knjig. Nekaj jih še pričakujemo tudi po 'posebni poti', to je z ladjami, ki bodo pripeljale 'iz daljne dežele' knjige, zlasti otroške. Največ teh knjig je z božično tematiko, zato bomo o njih več pisali v prihodnosti.

V zbirki Pričevanja, ki jo sicer bolj poznamo po modri barvi, je izšla knjiga Favstina Kowalska, glasnica Božjega usmiljenja. Govori o preprosti redovnici, ki ji je Jezus v videnjih razodel svoje usmiljenje do ljudi. Knjiga na kratko opiše razmere, v katerih je odraščala svetnica, in njeno tiho svetniško življenje. Predstavi sporočila in gibanje, ki so ga sprožila ta videnja, in Favstinino pot do oltarja. Prikazano je mogočno svetišče Božjega usmiljenja na robu Krakova, ki ga je posvetil blaženi Janez Pavel II., in rožni venec Božjega usmiljenja. Zanimivo je, da se je v zadnjem času povečalo zanimanje za celo zbirko, v kateri so opisane božje poti (Lurd, Fatima, Medjugorje), nekateri znani svetniki (Anton Padovanski, bl. Janez Pavel II., Elizabeta Ogrska, Pater Pij).

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

Druga knjiga, ki je prišla iz tiskarne v poletnih dneh, nosi naslov Bil sem hudoben Prava baraba. Gre za pretresljivo pripoved življenjske poti mladega fanta, ki ga zaradi težkega mladostnega prestopka pošljejo v poboljševalni dom. V domu se sreča z izrednim duhovnikom, ki pomaga mladostnikom z različnimi težavami in zna iz njih izvabiti najboljše. Fanta, ki 'je bil hudoben', popelje v novo življenje. Knjiga je v tujini prejela več nagrad. Več o knjigi si lahko preberete na str. 93.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

To je že 7. knjiga v zbirki Žepnice. To zbirko, v kateri je veliko zanimivega branja, primernega prav za poletni čas, vam ponujamo z velikimi popusti. Če iz zbirke kupite 6 knjig, dobite 50% popusta, za 5 knjig 40%, za 4 knjige 30%, za 3 pa 20% popusta. Več o ponudbi si lahko preberete na str. 123.

Prav tako ohranjamo drugo poletno ponudbo Sestavi košarico za 10€!. V njej je 25 knjig založbe Ognjišče, po znižanih cenah: 1€, 2€, 3€, 4€, 5€, 6€ in 7€ (odvisno od naslova). Pogoj, da dobite knjige po teh cenah, je da sestavite iz knjig svojo 'košarico' za vsaj 10 €. Poleg teh ugodnosti vas v poletnih mesecih tudi posebej nagrajujemo: za vsak nakup knjig nad 7 € vam podarimo še ležalko z napisom Ognjišče. Več o ponudbi si lahko preberete na str. 65. Obe ponudbi veljata do 31. avgusta 2013, oziroma do razprodaje zalog.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

V letošnjem poletju bi vas radi razveselili še z eno novostjo – z zbirkama novih, posebnih podobic: enojne podobice, na katerih so na prvi strani upodobljeni znani svetniki, na drugi strani pa molitev k njim. V tej zbirki je tudi nekaj podobic z molitvami ali mislimi, kar nekaj jih je napisala blažena Mati Terezija. Dvojne podobice imajo podobno zasnovo. Na zunanjih straneh je meditativna fotografija, na notranjih pa misel 'za dušo' ali molitev. Dvojno podobico lahko prepognete. Podobice so prijetno 'dopolnilo' kakšnega pisma, ali dopolnilo k darilu, ki bo razveselilo obdarovanca in mu povedalo, kar mu želimo povedati. Podobic je veliko, zato ne bom našteval vseh, lahko si jih ogledate na 58 in 59 strani Ognjišča in na naši spletni strani.

Plamen Ognjisce rdec urednikovabeleznica

Vabimo vas, da obiščete našo prenovljeno spletno stran, da tam ali pa 'peš' rešite anketo o vsebini Ognjišča. Na naši spletni strani je vse več vsebin. S te strani lahko greste tudi v našo spletno knjigarno (http://knjigarna.ognjisce.si/), kjer si lahko ogledate in naročite knjige in druge izdaje naše založbe.

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh