Urednikova beležnica julij 2014

Julijska številka je že poletna. To poletje bo za naše uredništvo praznično, saj obhaja svoj zlatomašni jubilej naš dolgoletni urednik Silvester Čuk, jaz pa srebrnomašnega. Enak jubilej obhaja glavni urednik Radia Ognjišče Franci Trstenjak. Več o teh jubilejih si lahko preberete na str. 122.

beleznica-glava

Poletje je tudi priložnost za branje. Morda mnogi ljudje vzamejo takrat v roke plehko, 'plažno' literaturo, mi pa vam predlagamo v branje knjige, ki vas bodo duhovno obogatile. V ta namen smo vam pripravili več poletih akcij – knjig po posebno ugodni ceni.

Prva poletna akcija je povezan s priljubljeno zbirko Zgodbe za dušo: Vsi, ki boste kupili tri katerekoli knjige iz te zbirke, boste četrto, najcenejšo, dobili v dar! Ne zamudite ugodne priložnosti in po ugodni ceni naročite knjige zase ali za svoje prijatelje! Oglejte si to ponudbo na str. 16.

Na strani 89 si lahko ogledate ponudbo in izberete knjige iz zbirke Žepne knjige Ognjišča, posebej primerne za poletno branje. Knjige v ponudbi so po znižanih, posebej ugodnih cenah, ob pogoju da zberete nakup za vsaj 15€. Prvih sto kupcev iz te akcije bo dobilo kot nagradi ležalko za na plažo. Pohitite!

Podobno košarico smo pripravili s širokim izborom knjig (več kot trideset naslovov) po res ugodnih cenah, po katerih jih lahko kupite, če jih zberete 'za košarico' v vrednosti vsaj 10 €. Več si oglejte na strani 121.

Opozorili pa bi še na ponudbo plačaš dve knjigi, dobiš tri. V tej akciji smo zbrali 'v trojčke' knjige uspešnih in priljubljenih avtorjev naše založbe.

beleznica-plamen

Iz tiskarne prihaja letos že druga knjiga Karla Gržana, ki že več let vestno sodeluje z našo revijo in našo založbo. V knjigi Dodajajmo življenju Življenje v živahni govorici sodobnega človeka približuje vsebino naše vere. Za to uporabi privlačno zgodbo, v kateri nastopa, kakor pravi pisec, 'druščina sodobnikov', ki išče in najde tisto "(Po)polnost, ki je notranja potreba slehernika". Avtor pravi, da tudi današnji človek hrepeni po (od)rešitvi. Zato mu v knjigi predstavi Jezusa, ki je Pot, Resnica in Življenje (Jn 14,6). Več o knjigi si lahko preberete med novostmi na zadnji strani.

beleznica-plamen

Pred oddajo v tiskarno je knjiga Izgubiti otroka. Izšla bo kot 7. knjiga v zbirki Življenjske smernice. Kot druge knjige te zbirke govori o življenjskih problemih, ta pa o težavi izgube otroka, tudi še nerojenega, ki v starših, zlasti materah, pusti veliko rano. Knjiga Izgubiti otroka bo pomagala prebroditi težki čas izgube in žalovanja.

beleznica-plamen

Veseli smo, da smo tako hitro ponatisnili Krstno Sveto pismo. Knjiga, ki se je res 'prijela' – prva izdaja je dokaj hitro pošla –, je lepo darilo ob krstu, saj so v njej poleg kratkih zgodb iz Svetega pisma tudi osnovne molitve ter prostor za spominske zapise. Prav tako je prišla iz tiskarne drobna in priljubljena knjižica Najlepša hvala. Lahko jo podarimo človeku kot izraz naše zahvale, za dobro, ki nam ga je naredil. Knjižica z mislimi in barvnimi fotografijami je del zbirke Moje čestitke, v kateri so knjižice v velikosti razglednice in jih lahko damo v kuverto ter pošljemo po pošti. Več o obeh knjigah si lahko preberete na str. 124.

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh