Poletna nagradna igra 2021 splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA NAGRADNE IGRE

Ognjišče založniška dejavnost d.o.o.
Trg Brolo 11
6000 KOPER
Matična št.:
ID za DDV: SI 83330283

 

SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA NAGRADNE IGRE  »Poletna nagradna igra Ognjišča 2021«

 

Ta pravila in splošni pogoji (v nadaljevanju: splošni pogoji) določajo način prirejanja in izvedbe nagradne igre »Poletna nagradna igra Ognjišča 2021«.

Namen nagradne igre je promocija založbe Ognjišče: njihovih izdaj in prodajnih artiklov, ter obiska njihovih knjigarn, spletne knjigarne ter možnosti naročanja po telefonu; kot tudi literarnega udejstvovanja s pisanjem kratkih zgodb.

 

1. člen

(organizator igre)

Organizator nagradne igre je Ognjišče založniška dejavnost d.o.o. (SI 83330283), ki prireja nagradno igro na področju Republike Slovenije.

 

2. člen

(trajanje igre)

Nagradna igra poteka v poletnem času (od izida revije Ognjišče 7/2021) od 23. junija 2021 do 31. avgusta 2021. Igra bo potekala v vseh Knjigarnah Ognjišče d.o.o. (Koper, Trg Brolo 11; Kranj, Koroška cesta 19; Maribor, Gosposka cesta 17 in Ptuj, Slovenski trg 19) v spletni trgovini knjigarna.ognjisce.si in za naročila po telefonu (05 6117220).

 

3. člen

(pogoji sodelovanja)

V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki sprejmejo splošne pogoje objavljene na spletni strani https://revija.ognjisce.si/poletna-nagradna-igra-2021 na način kot to določajo splošni pogoji in pravila igre, ki so obvezujoča za organizatorja nagradne igre ter za vse udeležence, ki z izpolnitvijo nagradnega kupona priznavajo ta pravila in se jih obvezujejo tudi upoštevati. Mladoletne osebe v nagradni igri zastopajo njihovi zakoniti zastopniki.

 Zaposleni pri organizatorju in njihovi ožji družinski člani ne morejo sodelovati v nagradni igri.

 

4. člen

(osebni podatki)

S sodelovanjem v nagradni igri se mora sodelujoči strinjati s splošnimi pogoji in pravili nagradne igre ter s posredovanjem svojih kontaktnih podatkov (ime, priimek in naslov, po želji tudi elektronski naslov ter telefonsko številko) in tudi obdelavo osebnih podatkov v kot določajo splošni pogoji.

S podpisom se sodelujoči v nagradni igri strinja, da ima Ognjišče d.o.o. pravico do uporabe podatkov v promocijske namene in dovoljuje, da organizator nagradne igre obdeluje njihove podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Organizator se obvezuje, da bo pridobljene osebne podatke sodelujočih v nagradni igri uporabljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1), Uradni list RS št. 94/2007.

Organizator bo osebne podatke skrbno varoval, na željo sodelujočega pa njegove osebne podatke tudi spremenil ali izbrisal, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Sodelujoči lahko od organizatorja kadarkoli zahtevajo spremembo osebnih podatkov, prenehanje pošiljanja reklamnih in drugih sporočil in obvestil ali pa izbris osebnih podatkov in sicer s pisno zahtevo po navadni pošti, poslano na naslov organizatorja ali z zahtevo poslano na elektronski naslov organizatorja.

 

5. člen

(način sodelovanja  v nagradni igri)

V nagradni igri lahko sodelujete na dva načina:

  • Z vsakim nakupom pri Ognjišče d.o.o. v skupni vrednosti nad 30€.

Ob vsakem nakupu nad 30€ (velja za nakupe v Knjigarnah Ognjišča, spletni trgovini in za naročila po telefonu) in ob pogoju da kupec pusti svoje osnovne osebne podatke (ime priimek in naslov) in se uvrsti v žrebanje za nagrade, ki bo ob koncu nagradne igre.

  • S sodelovanjem s poslano zgodbo “Moja najljubša knjiga založbe Ognjišče” na Uredništvo Ognjišča.

Udeleženec v času trajanja nagradne igre pošlje na Ognjišče d.o.o., »nagradna igra«, Trg Brolo 11, p.p. 114, 6001 Koper ali  na elektronski naslov ognjisce.urednistvo@ognjisce.si svojo avtorsko zgodbo z naslovom “Moja najljubša knjiga založbe Ognjišče” (v nadaljevanju: zgodba) ter strinjanje s temi splošnimi pogoji in podanimi osnovnimi osebnimi podatki skladno s temi splošnimi pogoji in pravili nagradne igre. Zgodba mora vsebovati vsaj 1.500 znakov. Vse pravilno in pravočasno poslane zgodbe, bodo vključene v žrebanje.

Ognjišče d.o.o. se lahko z avtorjem naknadno dogovori in z avtorsko pogodbo zaveže, da bo zgodba objavljena v mesečniku Ognjišče.

Kdor sodeluje v nagradni igri s poslano zgodbo, jamči, da je posredovana zgodba njegovo avtorsko delo v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in da s posredovano zgodbo nikakor ne krši avtorskih in drugih pravic tretje osebe.

Če se ugotovi, da udeleženec ni avtor poslane zgodbe, se le ta izloči iz nagradne igre, udeleženec pa v nagradni igri ne sme več sodelovati. Obenem udeleženec, ki je poslal zgodbo, ki ni njegovo avtorsko delo, sprejema vse posledice in morebitne sankcije, ki bi nastale zaradi poslane neavtorske zgodbe.

Če poslana zgodba ne zadošča razpisnim pogojem te nagradne igre in avtor ni poslal potrebnih osebnih podatkov ali če je večkrat poslana ista zgodba s strani iste ali več oseb, organizator takšno prijavo v nagradno igro razglasi za neveljavno.

Število sodelovanj v nagradni igri ni omejeno, posameznik večkrat sodeluje v nagradni igri.

Nakup izdelkov pri podjetju Ognjišče d.o.o. navedenih v uvodnem določilu teh splošnih pogojev ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

 

6. člen

(nagrade in žrebankje)

 Organizator bo izžrebanim udeležencem nagradne igre podelil naslednje nagrade:

  • glavna nagrada kolo PONY Classic rdeče barve
  • 4 x majica z napisom Ognjišče
  • 5 x kapa z napisom Ognjišče

Nagrada ni prenosljiva in je ni mogoče zamenjati za gotovino niti za drugo vrsto ali tip nagrade.

Ena fizična oseba je upravičena le do ene nagrade. V kolikor se v nadaljnjem žrebanju ponovno izžreba druga prijava iste osebe, takšna prijava ne daje pravice do nagrade. Posamezna oseba lahko v nagradni igri prejme samo eno nagrado, zato se v primeru izžrebanja osebe, ki je nagrado že prejela, ta prijava ne upošteva.

Ognjišče d.o.o. si pridružuje pravico, da nagrade ne podeli, če ugotovi, da je nagrajenec sodeloval v nagradni igri v nasprotju s temi pravili, da je nagrajenec sodeloval v nagradni igri z lažnimi, nepopolnimi ali s tujimi osebnimi podatki, da ni izpolnjeval pogojev za udeležbo ali da ni potrdil prevzema nagrade. V tem primeru organizator nagrado ponudi naslednjemu izžrebancu.

Žrebanje nagrad ni javno. Potekalo bo v prostorih Ognjišče d.o.o., dne 7.9.2021. Prejemnike bo izžrebala komisija, ki bodo sestavljali trije predstavniki podjetja Ognjišče d.o.o. Ista komisija bo izžrebala tudi nadomestne (rezervne) prejemnike nagrad za primer, da se prejemnik glavne nagrade pravici do glavne nagrade odpove ali da ne posreduje svojih osebnih podatkov v skladu s 6. členom teh splošnih pogojev.

 

7. člen

(obveščanje nagrajencev in prevzem nagrad)

 Nagrajenec je dolžan potrditi prevzem nagrade v roku 7 (sedem) delovnih dni od dneva, ko mu je bilo posredovano obvestilo o prejemu nagrade.

V primeru tehničnih ali drugih težav si organizator pridružuje pravico do podaljšanja roka pošiljanja, o čemer se prejemnike nagrad obvesti. Prejemnik prve nagrade prejme le-to osebno na sedežu organizatorja ali drugem prevzemnem mestu, o katerem se dogovori z organizatorjem. Ostale nagrade se nagrajencem pošlje po pošti.

 

8. člen

(Davki in akontacija dohodnine)

 

Prejemnik nagrade je po Zakonu o dohodnini (Ur. l. RS, št. 117/2006 s spremembami, v nadaljevanju ZDoh-2) davčni zavezanec, zato mora skladno z ZDoh-2 in Zakonom o davčnem postopku (Ur. l. RS, št. 117/2006 s spremembami, v nadaljevanju ZDavP-2) pred prevzemom nagrade organizatorju oziroma izvajalcu predložiti osebne podatke, navedene v drugem odstavku 8. člena teh splošnih pogojev.

Organizator za prejemnike nagrad od vrednosti posamezne nagrade odvede akontacijo dohodnine v skladu z zgoraj citiranimi in drugimi veljavnimi predpisi. Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme prejemnika nagrade. Vrednost nagrad je izražena v maloprodajni vrednosti.

Za prejemnike nagrad, katerih vrednost prejetih nagrad ne preseže 42,00 EUR (z vključenim DDV), je nagrada oproščena plačila dohodnine, zato organizator od podeljene nagrade ne odmeri in ne odtegne akontacije dohodnine.

Za prejemnike nagrad, katerih vrednost nagrad presega 42,00 EUR (z vključenim DDV), organizator obračuna in plača akontacijo dohodnine po stopnji 25% od davčne osnove skladno z ZDoh-2.

V primeru, ko izračunan znesek akontacije dohodnine za prejemnika nagrade ne preseže 20,00

EUR, se davčni odtegljaj ne odtegne in ne plača, vrednost darila pa se všteje v letno davčno osnovo davčnega zavezanca.

 

  1. člen

(končne odločne)

Ognjišče d.o.o lahko v vsakem trenutku spremeni zasnovo nagradne igre, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti, pri tem pa bo vsako spremembo ali zaključek nagradne igre ustrezno objavila tako, da bodo udeleženci s tem seznanjeni.

 

10. člen

Za tolmačenje posameznih členov tega pravilnika so pristojni izključno predstavniki Ognjišče d.o.o., ki za posamezna mnenja in druga pravna opravila imenuje in pooblasti odvetnika.

 

11. člen

Za vse morebitne spore, nastale iz naslova nagradne igre, ki jih ni mogoče rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Kopru.

 

V Kopru, 16. 06. 2021


Ognjišče d.o.o.

Miha Turk, direktor

Zajemi vsak dan

O ti, Kraljica majnika, / katere prošnja vse velja, / izprosi nam od Jezusa, / da raj nebeški kdaj nam da.

(šmarnični odpev)
Sreda, 1. Maj 2024
Na vrh