Bog za vse

Legenda pravi, da so bili modri z Vzhoda ali sveti trije kralji, kako jih bolj poznamo, različne starosti. Gašper je bil mlad, Boltežar srednjih let, Melhior pa že star. Prispeli so v Betlehem, kjer je bil rojen Jezus Kristus. Vanjo so vstopali posamič. Ko je vstopil Melhior, je bil v votlini samo star mož njegove starosti, s katerim sta se hitro zapletla v pogovor. Pogovarjala sta se o spominih in o hvaležnosti. Boltežar, mož srednjih let je našel učitelja svojih let, ko je prišel v votlino. Med njima se je razvnel pogovor o delu in odgovornosti. Ko je vstopil Gašper, je srečal mladega preroka. Pogovarjala sta se o spreminjanju in načrtih.
povejmo z zgodbo 01 2017dSkupaj so stopili pred njega šele potem, ko so vsi trije opravili posamični obisk. Skupaj so nesli darove in našli samo majhno dete.
Šele pozneje so razumeli. Odrešenik nas nagovarja v vsakem obdobju našega življenja. Starejše navdihuje z modrostjo in zrelostjo. Ljudi srednjih let kliče k ustvarjalnosti in odgovornosti. Mlajši pa slišijo klic k pristnosti in zaupanju. Sporočilo praznika Gospodovega razglašenja je: Kristus prihaja kot Odrešenik vseh ljudi, da jih osreči z darom večnosti.

Rustja B., Ognjišče (2016) 01, str. 36

Zajemi vsak dan

V vsakem pomenu je starost prednostno obdobje tiste modrosti, ki je na splošno sad izkušnje, kajti čas je velik učitelj.

(sv. Janez Pavel II.)
Ponedeljek, 19. November 2018

Ognjišče na Facebooku

Na vrh