Zavod Pelikan - Karitas

1401-068f copyPraznikov in božičnega časa vsi ne doživljajo praznično, čarobno, niti ne v krogu tople družine. Mnogi poznamo primere sošolcev, prijateljev, sovaščanov, ki so se oddaljili iz družbe, se hvalili s kajenjem marihuane, prinašali na zabavo te ali one tabletke itd. Nato takega sošolca, prijatelja, sovaščana morda nekaj časa ni bilo na spregled, dokler ni prišla novica o tem, da je padel v droge. Da ga samo še pije. Da so ga starši prijavili policiji, ker je doma pokradel večino stvari. Da je izgubil službo, izgubil družino ... 

    Zavod Pelikan – Karitas se ukvarja s socialno-varstvenim, preventivnim, z vzgojno-izobraževalnim in zdravstvenim delom. Ustanovljen je bil leta 1998 s strani Slovenske Karitas. Zavod obsega Pripravljalni center v Višnji Gori, Sprejemni center v Bertokih, informativno-svetovalno pisarno v Ajdovščini, Terapevtsko skupnost Srečanje (komune), Materinski dom na Škofljici in Terapevtsko skupnost Sostro, ki je najmlajša skupnost, saj jo je Zavod Pelikan – Karitas ustanovil šele leta 2010. Poleg tega deluje še program reintegracije v Domžalah, ki pomaga posameznikom pri utrjevanju navad in izkušenj, pridobljenih v komuni, in pri vnovičnem vključevanju v družbo.

    Programi Zavoda Pelikan – Karitas so namenjeni vsem, ki se odločijo stopiti na pot ozdravitve od različnih drog, tablet, alkohola in drugih opojnih substanc.

 

 

 

 

1401-068d

Zajemi vsak dan

Sporočilo Kristusovega križa je prezgovorno, da bi ga mogli preslišati, prerazločno, da bi ga mogli krivo razumeti, predragoceno, da bi ga mogli zavreči.

(Jože Smej)
Sreda, 25. April 2018

Ognjišče na Facebooku

Na vrh