Duhovnik za samo 40 ur

Duhovnik za samo 40 ur

Ameriški bogoslovec Scott Carroll bi moral biti posvečen skupaj z drugimi sošolci 22. junija letos. Vendar je 46-letni Scott zbolel za hudo obliko raka. Stanje se mu je tako slabšalo, da je bilo jasno, da ne bo dočakal svojega posvečenja. Zato se je njegov škof odločil, da ne bo čakal poletja, ampak mu bo mašniško posvečenje podelil prej. Tako ga je 8. maja na domu posvetil v duhovnika. Po posvečenju je škof pokleknil pred njega in ga prosil za blagoslov. Scott je bil že slaboten, sedel je na stolu in mu položil roke na glavo ter ga blagoslovil. Škof ga je takoj po posvečenju imenoval za kaplana.

Novomašnikov brat je povedal, da je bil Scott izredno miren. »Imel je neverjetno globoko vero,« je še dodal brat. In s to vero je tudi prenašal težko bolezen. »Želel je postati duhovnik,« je rekel brat in to je tudi doživel, čeprav je umrl le 40 ur po mašniškem posvečenju. Scott se je za duhovniški poklic odločil potem, ko je že diplomiral na pedagoški fakulteti, kjer je študiral tudi zgodovino. Med drugim je bil trener krajevnega nogometnega kluba.

V življenju je daroval samo eno sveto mašo. Takoj po njej je zaspal in v miru umrl. Naj njegova prezgodnja smrt obrodi sad, da bi kdo od mladih stopil na njegovo mesto delavca v Gospodovem vinogradu.

Zajemi vsak dan

Za pomoč se bom obrnil k Bogu in Gospod me bo rešil. Zjutraj, opoldne in zvečer bom zaupljivo molil in Bog me bo uslišal.

(Psalm 54)
Petek, 19. April 2024
Na vrh