Najuspešnejša pobuda

Najuspešnejša pobuda

V začetku novembra se je sklenila ljudska pobuda v Evropski uniji Eden izmed nas (One of us). To je bila doslej najuspešnejša peticija v Evropi, saj jo je podpisalo več kot 1,86 milijona ljudi, kakor je povedal pobudnik akcije. Po doslej znanih podatkih je pobuda Eden izmed nas dosegla rekord, najbolj se ji je približala peticija Voda je človekova pravica.

Pobuda poziva Evropsko unijo, naj temeljito spremeni evropsko denarno politiko: v evropskih virih ne bi smeli propagirati uničevanje človeških zarodkov, posebno na področju raziskovanja, razvojne politike in javnega zdravstva. Nujnost te pobude se je pokazala tudi zato, ker so na odboru za žene in enakopravnost spolov splav označili kot človekovo pravico. Pobudniki peticije se zavzemajo za pravico, da bi medicinsko osebje lahko zavrnilo izvajanje splava (ugovor vesti). Pravijo, da je bil uspeh predloga odbora za žene in enakopravnost spolov nevtraliziran prav zaradi uspeha omenjene pobude.

Zajemi vsak dan

Zapoved »Spoštuj svojega očeta in svojo mater« posredno pravi staršem: »Spoštujte svoje sinove in svoje hčere«. Tako ta zapoved izraža globoko družinsko vez.

(sv. Janez Pavel II.)
Sobota, 20. April 2024
Na vrh