Bono: največ molitve za bolne ljudi

zanimivosti 06 2013d»Jaz in moja družina včasih molimo doma, včasih gremo v cerkev in tam molimo. Za ljudi, ki se borijo, za bolne ljudi. Zanje molimo najpogosteje,« tako je Bono Vox - s pravim imenom Paul Hewson – član znanega irskega rock ansambla U2 opisal svoje molitveno življenje v intervjuju za irsko televizijo. Ko ga je voditelj oddaje začel spraševati o veri in Bogu, je od znanega pevca zahteval jasne odgovore.

»Ali govorimo o Bogu?« ga je vprašal voditelj. Pevec mu je odgovoril: »Da. Oseba Jezusa Kristusa je zame način, na katerega prepoznavam Boga.« »H komu potem molite?« je nadaljeval voditelj. »Molim h Kristusu,« je odgovoril Bono in dodal, kako on in žena (imata štiri otroke) berejo Sveto pismo in molijo za "Božjo voljo v svojem življenju, ker je to najboljši način, da se te molitve izpolnijo".

»Ali je Jezus za vas Bog?« je dalje vprašal voditelj. »Mislim, da vas ta odgovor opredeljuje, ali ste kristjan ali niste. Menim, da se tu ne morete izvleči z zgodbami v slogu – bil je veliki filozof ali podobno. Sam Jezus je rekel, da je Odrešenik. Zato so ga križali, ker je rekel, da je Božji Sin. Kot jaz razumem, to pomeni ali je bil Mesila ali – nor človek. Vendar ne morem verjeti, da se je dotaknil življenja milijonov in milijonov ljudi v več kot 2000 letih in jih spremenil neki človek, ki je bil 'primer za psihologe'. Ne verujem tega,« je sklenil Bono. Na voditeljevo vprašanje, ali veruje, da je res Bog, je izrecno pritrdilno odgovoril.

Dalje ga je voditelj vprašal: »Ali verujete, da je vstal od mrtvih?« – »Da. Nimam nikakršnih težav s čudeži. Veliko sem jih doživel v življenju.«

»Molite k Vstalemu in verujete, da se bodo njegove obljube izpolnile?« – »Da, verujem,« je sklenil pevec v svoji najverjetneje najbolj očitni izpovedi vere, ki jo je doslej podal v javnosti.

Zajemi vsak dan

Cerkev današnjemu človeštvu deli zaklade Božje milosti, ki človeka dvigajo na dostojanstvo Božjih otrok ter so varstvo in pomoč za dosego bolj človeškega življenja.

(sv. Janez XXIII.)
Četrtek, 25. April 2024
Na vrh