Velika zahvala ob zlatem jubileju

zanimivosti 10 2015bV nedeljo, 6. septembra 2015 je 1200 bralcev Ognjišča in prijateljev Radia Ognjišče poromalo v največjo prekmursko božjo pot k Mariji pod Logom v Turnišče, da bi se Bogu zahvalilo za 50 let revije Ognjišče. Slovesno somaševanje je vodil murskosoboški škof Peter Štumpf, ki je v pridigi lepo spregovoril o pomenu romanja in vere v evharistijo ter o pomembnosti oznanjevanju evangelija s pomočjo sodobnih medijev.
Celo srečanje, ki se je po maši nadaljevalo s programom v šotoru, ki ga je postavila občina Turnišče, je izzvenelo v zahvalo ob zlatem jubileju naše revije.

    O Jezusu in o rečeh, ki so povezane z Jezusom lahko pišejo in govorijo samo tisti, ki so z Jezusom. Drugače vse izpade kot prazno besedičenje. Pri reviji Ognjišče, Založbi Ognjišče ter pri Radiu Ognjišče o Jezusu pišejo in govorijo ljudje, ki so z Jezusom. Začelo se je na veliko noč leta 1965. Mesečnik Ognjišče je plamtel in se razplamtel v založbo, v izdajo knjig, v Predal dobrote, ki je predhodnik današnje Karitas, v Narodno romanje ostarelih, bolnih in invalidov na Brezje ter končno v Radio Ognjišče. Pred slovensko javnostjo je delovanje Ognjišča veliko pričevanje vere in mnogim v pomoč, da svojo vero poglabljajo in tudi živijo. Ognjišče –v pisani, v govorjeni, v internetni in celo v karitativni obliki – za Cerkev na Slovenskem pomeni pravi čudež Jezusovega delovanja med nami. (Iz homilije škofa Štumpfa)

V zahvalo ustanoviteljem, sodelavcem, poverjenikom in vsem, ki širijo Ognjišče ter seveda bralcem in naročnikom, zlasti tistim, ki so že 50 let zvesti naši reviji. Nenazadnje je zahvala veljala tudi vsem organizatorjem. Zahvalna pesem, ki smo jo zapeli ob koncu maše, je bila zahvala Bogu, ki nam že pol stoletja stoji ob strani in vsem ljudem, po katerih deluje v današnjem svetu. (br)

zanimivosti 10 2015b6

zanimivosti 10 2015b1

zanimivosti 10 2015b2

zanimivosti 10 2015b4

zanimivosti 10 2015b3

zanimivosti 10 2015b5

Zajemi vsak dan

Gradimo nov svet. Svet ljubezni, miru in dobrote. Gradimo ga s trpljenjem. Gradimo ga najprej v lastnih dušah. Potem bo vstal tudi v drugih.

(Cvetana Priol)
Petek, 26. April 2024
Na vrh