Nepripravljen na srečanje

povejmo z zgodbo 12 2019bNeki deček v ameriškem mestu Denver je umiral zaradi raka in njegova želja je bila, da bi srečal predsednika Dwighta Eisenhowerja.
Ko so predsedniku to povedali, je sklenil, da ga obišče. S predsedniško limuzino se je odpeljal v Denver, obiskal dečkov dom. Stopil je iz avta, se odpravil do vhodnih vrat hiše in pozvonil. Dečkov oče je odprl vrata. Lepo oblečenega neznanca ni spoznal, zato ga je vprašal: »Koga pa želite?« Tedaj se je ob očetovih nogah pojavil deček in radovedno ogledoval obiskovalca, ki se je predstavil: »Sem predsednik Dwight Eisenhower in sem prišel sem, da se srečam z vašim sinom.«
Dečka je prijel za roko, ga povabil k avtu in mu ga razkazal. Povabil ga je, da sede vanj. Poslovila sta se s stiskom roke in prijateljskim objemom.
Oče je stal pri vratih ter od tam opazoval dogajanje. Pozneje je pripovedoval, da je bil na srečanje s predsednikom države nepripravljen. Na sebi je imel stare kavbojke in umazano majico. Če bi vedel za predsednikov prihod, bi se bolje pripravil, se lepše oblekel.

Mi vemo, kdo prihaja k nam, zato se v adventu dobro pripravimo na njegov prihod.

B. Rustja, Povejmo z zgodbo, v: Ognjišče 12 (2019), 83.
naročila knjig iz zbirke Zgodbe za dušo v spletni knjigarni Ognjišča
iz zgodovine: Zgodbe za dušo že petindvajset let.

Zajemi vsak dan

Zapoved, glejte, ta je moja, / da ljubite se med seboj. / Iz tega bodo vsi spoznali, / da ste hodili za menoj.

(Andrej Praprotnik)
Četrtek, 28. Marec 2024
Na vrh