Urednikova beležnica november 2015

1305-124a copy

Že tradicionalno je novembrskemu Ognjišču priložena posebna Miklavževa ponudba. Podobno kot lani, smo jo pripravili na štirih straneh, ki so v sredini Ognjišča. Lahko si jo boste strgali iz revije in si v miru ogledali, kaj vam ponujamo za letošnje Miklavževo in tudi prihodnja obdarovanja. Predstavili smo vam novosti in nekatere posebej ugodne ponudbe – knjige, za katere velja poseben popust. V Miklavževi ponudbi je predstavljen samo del našega širokega izbora knjig. V njej so predstavljene predvsem knjige in druga darila za otroke, vendar si na naši spletni strani oglejte tudi primerne knjige in darila za mladostnike in odrasle..

1305-124B - plamen

Decembrskemu Ognjišču bo dodana še razširjena Miklavževa ponudba s knjigami za božič in novo leto. Včasih poklanjamo nekoristne stvari, zato vas vabimo, da podarjate knjige duhovne vsebine, ki jih bodo lahko obdarovani tudi čez čas vzeli v roke in knjiga bo darilo, ki jih bo lahko večkrat razveselilo.

1305-124B - plamen

Prav tako bomo decembrski številki dodali stenski koledar z barvnimi fotografijami iz narave in navdihujočimi izreki, mogoče ga bo tudi posebej kupiti. Kupiti bo tudi mogoče listni stenski koledar, ki bo vpet v januarsko Ognjišče.

1305-124B - plamen

Naročnina na Ognjišče
bo v letu 2016 ostala skoraj nespremenjena. Celoletna naročnina pri župnijskih uradih bo 29,70 €, za posameznike po pošti pa 30,50 €, cena posamezne številke pa 2,70 €, 10 centov več kot doslej. Tisti, ki ne morete plačati naročnine v enem znesku, lahko prosite za odplačevanje v dveh obrokih. Kdor pa zaradi trenutne socialne stiske ne more plačati naročnine, naj Ognjišča ne odpove, ampak naj se oglasi na našo upravo, da bomo našli ustrezno rešitev.

1305-124B - plamen

Za Miklavža smo vam letos pripravili dve slikanici. Miklavževi škornji (besedilo Božo Rustja; ilustracije Juan Juvančič) nam bodo odgovorili, zakaj Miklavž položi svoje darove v škornje in zakaj jih včasih pusti v peharju ali na krožniku. Slikanici so dodani listi z risbami iz slikanice, ki jih bodo otroci lahko pobarvali. Pobarvanka Zakaj nimaš obraza? (besedilo Majda Strašek Januš, ilustracije Viktor Hochtl) govori o tem, kako sta sv. Martin in sv. Miklavž potovala po slovenski deželi. Več si o knjigah lahko preberete v Miklavževi ponudbi.

beleznica-plamen

Zelo bogata je ponudba knjig za otroke o božiču. Prvo, ki je v obliki torbice, Otrokov prvi božič že nekoliko poznate, saj smo jo pred leti že imeli v svojem programu. Sedaj je na voljo prenovljena izdaja. Druga, Zgodba o božiču, vsebuje strip, uganke, dejavnosti in naloge. Vsaki pripovedi je dodana zanimiva naloga, ki jo lahko reši otrok. Božični hlevček je knjiga z bogatimi ilustracijami. Ko odpremo zadnjo stran, zagledamo velik prizor Jezusovega rojstva v betlehemskem hlevčku. Četrta Svetopisemske zgodbe - Božič ima ob vsaki zgodbi deset ‘zvitkov’ z risbami, ki so tudi na veliki sliki in jih otroci poiščejo tam. Knjiga omogoča še nekatere druge zabavne dejavnosti. Tudi o teh knjigah si lahko več preberete v Miklavževi ponudbi.

beleznica plamen

Konec novembra bo v Ljubljani potekal knjižni sejem. Na njem bo imelo stojnico tudi Ognjišče. Vabimo vas, da se oglasite pri naši stojnici in si ogledate knjižne izdaje Ognjišča ter jih kupite s posebnim sejemskim popustom. Prav tako bo na knjižnem sejmu na voljo še nekaj novosti, s katerimi boste lahko obdarovali svoje najbližje (B. Rustja, Zgodbe za razumevajoč zakon in družino; J. Šamperl, Angeli, ...). A o njih več v prihodnjem Ognjišču.

Božo Rustja, odgovorni urednik

Zajemi vsak dan

Kaj je katera koli zemeljska sreča v primerjavi z Jezusovo obljubo: »Odhajam, da vam prostor pripravim, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz«?

(Dag Hammarskjoeld)
Torek, 16. April 2024
Na vrh