Pogoji poslovanja

Plačilni pogoji

Plačilo v treh (3) do pet (5) obrokih

Nakup na obroke velja le za državljane Republike Slovenije. Našim kupcem omogočamo nakupe v 3-5 mesečnih obrokih brez obresti. V primeru obročnega odplačevanja s klikom označite število mesečnih obrokov. Položnice za vse obroke prejmete z naročenimi proizvodi.

Plačilo na sedežu Ognjišče d.o.o. v Kopru, Trg Brolo 11, v PE Ljubljana, Poljanska 4 ali v knjigarni v Kranju, Koroška cesta 19

Če se odločite za osebni prevzem naročenega blaga na sedežu podjetja Ognjišče d.o.o. v Kopru (Trg Brolo 11), v PE Ognjišče v Ljubljani (Poljanska cesta 4) in v Knjigarni in papirnici Ognjišče v Kranju (Koroška cesta 19) lahko kupnino v celoti poravnate ob prevzemu. Pri osebnem prevzemu lahko izbirate med plačilom v gotovini ali plačilom s plačilno kartico (BA, Maestro) ali kreditno kartico (EuroCard/MasterCard, Karanta, ACard).

Veljavnost ponudbe

Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa preko spletne trgovine http://www.ognjisce.si/knjigarna, naročnik pa je s strani ponudnika storitev, o prejemu naročila v elektronski obliki, takoj tudi obveščen s potrdilom o prejetju v elektronski obliki.

Za dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo od ponedeljka do petka od 7.00 do 17.00 ure na telefonski številki 05 / 61-17-220.

Knjižni klub Ognjišča

Člani Knjižnega kluba Ognjišče (KKO)

Člani KKO so osebe, ki posredujejo svoje ime in priimek ter e-poštni naslov in so s trem vpisani v register KKO članov. Poleg tega lahko skladno s svojimi potrebami in željami posredujejo tudi druge podatke. Upravitelj Ognjišče d.o.o. in http://knjigarna.ognjisce.si bosta vse prejete podatke varovala skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bosta posredovala tretjim osebam ali pa jih uporabila za druge namene. Vsak uporabnik storitve KKO ima svojo člansko številko (izkaznico), s katero se predstavi.

Ugodnosti za člane KKO

Z vpisom v register KKO članov lahko koristite različne članske ugodnosti:

  • nakupovanje v naših prodajalnah pod ugodnejšimi pogoji (10% popust pri naročilu knjižnih proizvodov in dodatni akcijski popusti)
  • pomoč pri nakupovanju in pri posebnih naročilih preko telefonskih številk 05/ 6117-220 in 05/90099099
  • sodelovanje v nagradnih igrah
  • prejemanje občasnih obvestil o knjigah Ognjišča in posebnih ponudbah po elektronski pošti
  • in druge

Splošni prodajni pogoji spletne knjigarne

V spletni knjigarni http://knjigarna.ognjisce.si želimo obiskovalcem ponuditi lastne proizvode pod najugodnejšimi pogoji. Pri tem zagotavljamo hitro in zanesljivo odpremo, najkasneje v roku 7 dni od potrditve naročila ter razpoložljivost za informacije preko telefonskih številk 05 6117-220 in 0590 99 099. Posebno skrb posvečamo varovanju in spoštovanju zasebnosti naših obiskovalcev ter uporabnikov.

Ognjišče d.o.o. in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni knjigarni urejata s temi splošnimi pogoji.
Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV.

Naročanje

Ognjišče d.o.o. preko spletne knjigarne http://knjigarna.ognjisce.si sprejeta in potrjena naročila obravnava kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v roku enega (1) dne po potrdilu naročila po elektronski pošti ali navedenem telefonu.

Komercialni pogoji

Objavljene cene in cene v izdanih ponudbah so nepreklicne. Ognjišče d.o.o. naročeno blago kupcu odpremi skladno s pravili in ceno odpreme.

Veljavnost ponudbe

Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa in potrditve, t.j. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine http://knjigarna.ognjisce.si.

Obdelava naročila

Ognjišče d.o.o. bo dnevno obdelovala sprejeta naročila in jih oddala v odpremo. Kupec prejme naročene proizvode v najkrajšem možnem času (najkasneje v roku 7 dni od potrditve naročila). Redni delovni čas podjetja je vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 7.00 do 17.00 ure.

Prevzem in dostava

Dobavni rok prične teči prvi delovni dan ob 7. uri po potrditvi naročila. Kupec lahko na lastno željo naročeno blago prevzame na sedežu Ognjišča d.o.o. Trg Brolo 11, 6000 Koper, v PE Ljubljana, Poljanska 4 med 8.00 in 16.00 uro in v knjigarni v Kranju, Koroška c. 19 med 8.00 in 19.00.

Stroški dostave (za Slovenijo) se obračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Pravica do odstopa od pogodbe o nakupu

Potrošnik ima po 43. č členu Zakona o varstvu potrošnikov pravico, da v 15 dneh od prejema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe in mu pri tem ni treba navesti razlogov za to odločitev.

Nato mora to blago odposlati podjetju v roku 15 dni od dneva sporočila o odstopu na naslov: Ognjišče d.o.o., Trg Brolo 11, 6000 Koper. Pri tem krije stroške vračila. Če potrošnik vrne blago podjetju v roku za odstop od pogodbe, to je 15 dnevih, se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vrnjeni proizvodi morajo biti nepoškodovani ter primerno zaščiteni. Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:

  • če je že odprl pošiljko in proizvod odpakiral iz originalne embalaže, pri avdio in video posnetkih in knjigah.
  • če gre za dobavo časopisov, revij in podobnih periodičnih publikacij

Kupnino vam bomo v roku 15 dni vrnili po poštni nakaznici ali na vaš račun (le tega morate ob vračilu navesti).

Reklamacije in informacije

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo http://knjigarna.ognjisce.si pričakujemo vaše sporočilo na e-naslov.

Vsa dokumentacija o naročilu in pogodba o nakupu (račun) se hranita na sedežu podjetja in jih kupec lahko pridobi na osnovi pisnega zahtevka.

Zajemi vsak dan

Človekov pogled je mogočen, ker nosi dušo. Če v duši prebiva Bog, more človek s pogledom Boga podariti drugim ljudem.

(Michel Quoist)
Sreda, 17. April 2024
Na vrh