Ostani z nami, Gospod

MOLITVENIK ZA BOLNIKE IN STAREJŠE

Molitvenik Ostani z nami, Gospod je namenjen predvsem bolnikom in vsem starejšim. Pripravil ga je bolniški duhovnik Miro Šlibar, ki že skoraj četrt stoletja deluje na področju duhovne oskrbe v bolnišnicah. Naslov Ostani z nami, Gospod je vzet iz evangeljskega odlomka (Lk 24, 29), ki govori o učencih na poti v Emavs. Po poti sta premišljevala, kaj se je zgodilo z Jezusom na veliki petek. Močno sta bila razočarana in nista videla nobenega smisla. Med potjo se jima je pridružil Jezus, onadva pa ga nista spoznala. Razložil jima je, da se je to moralo zgoditi in da ima trpljenje smisel v našem življenju. Božja beseda ju je usmerila v prošnjo in molitev: »Ostani z nama, kajti proti večeru gre ...!« Res je ostal z njima.
»Pričujoči molitvenik že s svojim naslovom izraža prošnjo vseh preskušanih ljudi. Kolikokrat se prav v trpljenju čutimo nemočne in osamljene. Takrat je molitev izvir moči, ki priteka iz Božjega Srca. Človek je najmočnejši takrat, kadar moli,« je zapisal ljubljanski nadškof Alojz Uran v spremni besedi k tretji, dopolnjeni izdaji molitvenika.

    OSTANI Z NAMI, GOSPOD
    uredil Miro Šlibar
    128 strani, 10,5 x 14,5 cm, trda vezava
    cena: 4,90 €, s kartico zvestobe: 4,41 €
    Prelistajte:
    * * *
    Naročite knjigo v spletni knjigarni Ognjišča

Ostani z nami 3D

Kaj vsebuje molitvenik za bolnike?

Poleg osnovnih krščanskih molitev (jutranjih, večernih, mašnih ...), so v molitveniku tudi molitve in misli, ki skušajo posebej bolnikom in trpečim pomagati do osrečujočega odnosa z Bogom (molitev k Mariji, sv. Jožefu, v različnih preizkušnjah...). V molitvi naj bolniki iščejo odgovor na svoje trpljenje in ga združujejo s Kristusovim odrešilnim trpljenjem. Prosijo pomoči, naj jim Gospod stoji v težkih trenutkih ob strani, zato so v molitveniku tudi križev pot, rožni venec in nekatere litanije (Matere Božje, svetnikov, angelov, sv. Jožefa ... ).  Molitvenik še posebej ovrednoti in razloži pomen zakramentov, ki so bolnikom bližji (bolniško maziljenje, spoved, obhajilo na domu ali v bolnišnici) in jih pripravlja nanje. Na koncu pa je tudi nekaj spodbudnih misli, ki so bolnim vedno dragocene.
Molitvenik, želi pomagati tistim, ki so jim molitve že znane, pa tudi tistim, ki prej niso imeli priložnosti, da bi se v osebni molitvi obračali na Boga ali pa so pozabili na molitve iz svoje mladosti. S pomočjo te drobne knjižice bomo odkrili dragoceni zaklad. Naj postane molitvenik zvest spremljevalec slovenskih bolnikov. Ob obisku ga podarimo bolniku, da mu bo lajšal dolge ure samote in bolezni.

Molitev je možnost brez primere. Kajti z molitvijo moremo spremeniti vse ljudi, stvari, potrebe, odnose. Molitev ima neskončno moč

Za moč v bolezni
Dobri Bog, poslal si svojega Sina na svet;
nosil je naše slabosti in prestajal naše bolečine.
V imenu vseh bolnikov te prosimo:
podeli nam potrpežljivost,
poživi nam upanje
ter nam pomagaj, da se bomo veselili zdravja.
Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

pripravlja Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Ne uklanjaj se bedaku, ne oziraj se na osebo mogočneža! Do smrti se bojuj za pravico in Gospod Bog se bo zate boril.

(Sirah)
Torek, 23. April 2024
Na vrh