Urednikova beležnica september 2015

1305-124a copy

Septembra se spet odprejo šolska vrata. Prav tako začnemo novo veroučno leto. Namen verouka je, da spoznamo svojo vero in jo tudi razumsko utemeljimo. Za to nam bodo lahko prav prišle tudi knjige Ognjišča. Na str. 57 vam predstavljamo katekizem za mlade – Youcat – Birma. V številnih državah je ta sodobni katekizem postal nepogrešljiv pri pripravi na birmo. Obenem priporočamo še druga dva katekizma za mlade.

1305-124B - plamen

Prav tako bomo lahko za poglobitev vere vzeli v roke knjige iz posebne akcije Ognjišča, kjer vam kar 50 knjig ponujamo po polovični ceni. Več o akciji si lahko ogledate na spletni strani: http://knjigarna.ognjisce.si/PP_50pro_za_50let.html ali pa si knjige ogledate v naših prodajalnah. Pohitite z naročili, saj akcija traja samo še do 31. avgusta.

1305-124B - plamen

Poleg omenjenega nas v tej številki še kar nekaj stvari vabi k dejavni veri. Najprej je na str. 95 oglas za katehetsko šolo, ki je namenjena poglobitvi naše vere, v zadnjih dveh letnikih pa slušatelje usposablja, da kot kateheti vero posredujejo naprej. Obvestimo o tej pobudi še koga, ki bi ga utegnila zanimati ta ponudba.

1305-124B - plamen

Kot že nekaj let dodajamo septembrski številki Ognjišča položnico akcije Za srce Afrike. Vemo, da je tudi v Sloveniji veliko stisk, a kdor more, naj prispeva za pomoč ljudem v Afriki. Prednost te akcije je, da gredo zbrana sredstva k misijonarjem, ki jih brez posrednikov razdelijo ljudem. Kaj vse so naredili z doslej zbranimi sredstvi, si lahko ogledate na str. 96.

1305-124B - plamen

K dejavni veri nas vabi tudi novi sklad, poimenovan po Bogdanu Žoržu, dolgoletnem sodelavcu Ognjišča. Škofijska Karitas Koper je ustanovila Sklad Bogdana Žorža za otroke’. Velik del njegovih misli in dejanj je bil namenjen prav otrokom, zato so se odločili odpreti posebno postavko, kjer bodo zanje zbirali prispevke. Več o skladu si lahko preberete na str. 22.

beleznica-plamen

Ob 50-letnici Ognjišča je bilo prvo srečanje na Uskovnici, ki se ga je udeležilo lepo število bralcev Ognjišča in poslušalcev radia. Kratko poročilo o tem si lahko preberete na str. 97. Obenem vas vabimo na drugo srečanje, ki bo v Turnišču in ga obširno predstavljamo na str. 16.

beleznica plamen

Naj vas opozorimo na ponatis knjige Zgodbe s semeni upanja. Gre že za tretji ponatis te knjige, ki dokazuje, da se je knjiga med bralci dobro ‘prijela’.

beleznica plamen

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} 8. decembra bomo začeli sveto leto usmiljenja. Za to leto pripravljamo nekaj knjig. Papež Frančišek želi, da bi se v tem letu navdihovali ob svetnikih, ki so bili posebni glasniki Božjega usmiljenja. Tako bodo na pepelnico v vatikansko baziliko pripeljali posmrtne ostanke sv. patra Pija. O njem imamo dve knjigi: Pater Pij in Pater Pij, sveti, ponižni in ljubljeni (krajši življenjepis s fotografijami). Drugi velik svetnik božjega usmiljenja je sv. Leopold Mandić. O njem govori knjiga s tem naslovom. Na poseben način je bila glasnica božjega usmiljenja blažena Mati Terezija iz Kalkute. Imamo knjigo njenih molitev Bog ljubi danes po nas ter njen življenjepis Mati velikodušne ljubezni. In seveda ne moremo mimo sv. Favstine Kovalske, Kako je tesno povezana z Božjim usmiljenjem govori že naslov knjige o njej Favstina Kowalska - Glasnica Božjega usmiljenja. Dovolj, da si vsakdo izbere kaj zase in se pripravi na sveto leto usmiljenja.

Božo Rustja, odgovorni urednik

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Kot že nekaj let dodajamo septembrski številki Ognjišča položnico akcije Za srce Afrike. Vemo, da je tudi v Sloveniji veliko stisk, a kdor more, naj prispeva za pomoč ljudem v Afriki. Prednost te akcije je, da gredo zbrana sredstva k misijonarjem, ki jih brez posrednikov razdelijo ljudem. Kaj vse so naredili z doslej zbranimi sredstvi, si lahko ogledate na str. 96.

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh