Urednikova beležnica maj 2013

1305-124a copyVeseli nas, da je veliko bralcev z navdušenjem sprejelo odziv naše revije na izvolitev papeža Frančiška. Zadovoljni ste bili, da smo tako hitro natisnili tudi poster z njegovo podobo. Pripravljamo knjigo o papežu Frančišku: Papež Frančišek – njegovo življenje in izzivi. Napisal jo je italijanski časnikar Saverio Gaeta. Pri Ognjišču smo izpod njegovega peresa izdali knjigo Na nebeškem pragu – p. Pij iz Pietrelcine. Več bomo o knjigi napisali v prihodnji številki. Že sedaj na naši upravi sprejemamo prednaročila nanjo. Cena knjige bo okrog 10 €.

1305-124B - plamen

V maju je po naših župnijah največ prvih obhajil. Tudi zato smo vam pripravili posebno ponudbo knjig in raznih izdelkov, ki so primerni kot darilo za prvo obhajilo. Ponudbo si lahko ogledate na strani 58. Naj še omenimo, da smo ponatisnili darilno knjižico Prvo obhajilo. Knjigo Sveto pismo za vsak dan, primerno za prvoobhajansko darilo, vam nudimo kar 30% ceneje.

1305-124B - plamen

V tem času je tudi veliko birm. Prav tako smo vam za kot darilo ob prejemu tega zakramenta pripravili posebno ponudbo, ki si jo lahko ogledate na str. 122. Letos smo jo obogatili z nekaterimi knjigami za najstnike. Velikokrat slišimo, da je to najtežje obdobje in da je zelo težko najti za to starost primerne knjige. Zato smo toliko bolj veseli, da vam jih tokrat lahko kar nekaj ponudimo. Ponatisnili smo knjigi Karla Gržana Čas prekratkih hlač – prva izdaja je pošla v dobrem mesecu – in Misli mladosti. V tiskarni je že 11. izdaja knjige Dnevnik Anamarije, klasično delo za dekleta. Ob tem klasičnem delu pa bi vam priporočili še eno novejše, tudi namenjeno dekletom Dr@gi dnevnik.
Najstnikom bo 'pisana na kožo' tudi nova izdaja prirejenega Svetega pisma. Že 'elektronsko' zapisani naslov Sveto pismo.si kaže na njegovo vpetost v naš čas. Gre za moderno oblikovano knjigo. Besedilo je prirejeno za sodobno, 'računalniško' generacijo. Ima prijazno, tako imenovano integralno vezavo. Bo odlično darilo za birmance in najstnike, saj jim bo zapleteno svetopisemsko sporočilo posredovalo na prijazen in njim razumljiv način. Koristno je, če mladim ob prejemu zakramentov podarimo knjigo, ki jih bo duhovno obogatila. Tudi pakete za birmo, obhajilo in krst ter druge knjige si lahko ogledate na internetu (http://knjigarna.ognjisce.si)
V mesecu maju nam bo dobrodošla knjiga Zakaj pri nas ni tako? avtorice Eve Slivka. Ker je duhovitih zgodb z versko vzgojno vsebino za 'mulce' ravno 31, jih lahko uporabimo tudi kot šmarnično branje.

1305-124B - plamen

Ob vsem ne pozabljamo na otroke. V zbirki Deset minut je izšla knjiga Svetopisemski delovni zvezek. Vse, kar se je dogajalo v Jezusovem življenju od poklica prvih učencev do vstopa v veliko noč, bodo zvedeli otroci v tej knjigi. Še več, znanje bodo lahko preverili z reševanjem nalog in ugank, ki jim bodo svetopisemske dogodke približali na zanimiv način. Bogata knjiga z barvnimi ilustracijami ima izredno nizko ceno: 5,90 €. V tem času smo tudi oddali v tisk kar nekaj knjig za otroke, ki bodo prišle iz tiskarne zgodaj v jeseni in bodo na voljo za Miklavža in božično obdarovanje. Že sedaj vam jih priporočamo.

1305-124B - plamen

Ob koncu vas vabimo, da izpolnite vsakokratno anketo, ki je v Ognjišču, lahko pa jo poiščete tudi na naši spletni strani in jo tam rešite.

Zajemi vsak dan

Pravičen si, Gospod, v vsem, kar si storil, vsa tvoja dela so resnična in tvoja pota prava, vse tvoje sodbe so resnica.

(prerok Daniel)
Četrtek, 28. September 2023
Na vrh