Svetopisemski maraton 2021

SP maraton 2021Od sobote, 23. januarja do petka, 29. januarja 2021 se odvija 13. svetopisemski maraton, ki predstavlja teden dni neprekinjenega branja Svetega pisma pri njem pa sodelujejo vse krščanske Cerkve v Sloveniji. Prejšnja leta so se udeležnci srečevali v kapeli Antonovega doma na Viču v Ljubljani in običajno so pri sedemdnevnem neprekinjenem branju sodelovale skupine bralcev iz Ljubljane in okolice. Letos pa zaradi epidemije osrednje maratonsko branje poteka preko aplikacije Zoom. V osrednje branje se tako povezuje vsa Slovenija, od doma, ob katerikoli uri podnevi ali ponoči.

Božja beseda v tem tednu sega v mnoga srca tistih, ki svoje upanje polagajo v Gospoda in v teh težkih dneh ponudila roko, da se resnično okrepimo v veri in bratski ljubezni. Božja beseda ima moč, da spreminja naša srca, jih ozdravlja, osvobaja, krepi, tolaži, razveseli. Gospod nas je poklical, da to veselo novico odrešenja delimo z vsemi: v cerkvah, župnijah, v družinah, v različnih ustanovah: bolnišnice, domovi za ostarele, redovne in druge skupnosti. To nas povezuje med seboj z vsemi kristjani in s tem z različnimi Cerkvami, ki pripravljajo mini maratone širom po Sloveniji.

V sredo zvečer je potekala delavnica s predstavitvijo aplikacije Sveto pismo – YouVersion. Sodelavca Svetopisemske družbe Rok Pisk in Marko Ipavec sta spregovorila o prednosti Božje besede na pametnih napravah in delavnici dala naslov Sveto pismo za vsak žep. Odkar je aplikacija na voljo v slovenskem jeziku, ponuja več kot sedem milijonov izpisanih slovenskim svetopisemskih odlomkov. »Beležimo skoraj 11.800 prenosov vseh slovenskih prevodov, plus 60 bralnih načrtov v slovenskem jeziku. Te številke so res spodbudne, predvsem zaradi tega, ker tudi vidimo, da odkar smo začeli aplikacijo bolj promovirati in govoriti o njej ter deliti različne vsebine se število povečuje iz meseca v mesec. Uporaba raste in upamo, da bo še rasla,« je povedal Ipavec. 

 

Sklep Svetopisemskega maratona bo v petek, 29. januarja ob 19. uri, ko bo gostja dr. Mateja Logar,  ki bo iz osebne izkušnje in doživljanja spregovorila o težkih in lepih trenutkih v korona času.

Podrobno o branju in povezavah na dogodke najdete na spletni strani: www.svetopisemskimaraton.si ter na FB profilu: www.facebook.com/SvetopisemskiMaraton

Zajemi vsak dan

Kristjan ne sme biti žalosten. Naše veselje se ne poraja iz imetja, temveč iz dejstva, da smo srečali Človeka Jezusa, ki je med nami.

(papež Frančišek)
Petek, 17. Maj 2024
Na vrh