Knjižni sejem 2023 še do nedelje

knjizni sejem vabilo 250 2019

39. SLOVENSKI KNJIŽNI SEJEM, največji slovenski knjižni dogodek, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani še do nedelje 26. novembra 2023. Na tej promociji slovenske literature in spodbujanje branja se tudi letos predstavlja večina slovenskih založb (tudi Založba Ognjišče), ki razstavljajo svoje najnovejše ali najbolj prodajane izdaje knjig, od leposlovja do strokovnih del. Obiskovalcem je v času sejma omogočen nakup knjig po ugodnejših cenah.

Sejem je obogaten tudi s pestrim spremljevalnim program, ki vključuje predstavitve knjig, avtorjev, literarne debate, delavnice ter številne druge dogodke, ki sejem za obiskovalce naredijo še privlačnejši. (več na spletni strani SKS.)

knjizni sejem1 2022Na sejmu se predstavlja tudi založba Ognjišče, ki se je kot založba prvič predstavila že na 7. knjižnem sejmu leta 1985. Takrat pod okriljem Mohorjeve družbe, leta 1989 pa se je založba Ognjišče na domačem sejmu knjige prvič predstavila samostojno. Aprila 2017 smo se spominjali 50-letnice ‘rojstva’ založbe Ognjišče. Takrat je namreč pri Ognjišču izšla prva knjiga v Žepni knjižnici Ognjišča Papež Janez Dobri (o sv. Janezu XXIII.) v več deset tisoč izvodih. Takratni uredniki so v težkih razmerah za Cerkev in verne želeli ljudem ponuditi poleg duhovnega branja v Ognjišču še dodatno branje v knjigah. In začeli so ‘avanturo’ založbe, ki je v pol stoletja izdala veliko knjig v visokih nakladah. Zavedamo pa se, da ni dovolj knjige izdajati, ampak je treba, da gredo med ljudi, saj so namenjene njim ... in tudi Slovenski knjižni sejem je taka priložnost, da se več ljudi seznani s knjigami z versko vsebino, s knjigami Ognjišča, z našimi knjigami, jih vzame v roke, prelista  ...

več o Založbi Ognjišče, ki je bila aprila letos stara 56 let ...

knjizni sejem 2022bZato vas Založba Ognjišče vabi, da na knjižnem sejmu obiščete naš razstavni prostor (skozi celo halo A - balon naprej  v naslednjo halo A2 - kocka, skoraj do konca naravnost in pred UMCO-m desno v hodnik), kjer si lahko ogledate naše nove izdaje ter jih kupite s posebnim sejemskim popustom.

Pred Miklavžem vas bo gotovo zanimalo, kaj ponujamo v Miklavževi ponudbi za leto 2023. Lahko si jo prelistate in ogledate že doma, da bo na sejmu izbira lažja ...  Če vas pa zanimajo tudi naše druge izdaje in novosti, potem pa si poglejte katalog Knjižna ponudba Ognjišča.  Ste našli kaj zanimivega?knjizni sejem 2023b

Na knjižnem sejmu lahko do nedelje zvečer nakupujete s popustom.

ODPIRALNI ČASI

24. 11. - 25. 11. 2023 od 9. do 21. ure
26. 11. 2023 od 9. do 18. ure

Vstop je brezplačen – vabljeni!

knjizni sejem 2023c

pripravlja Marko Čuk, fotografije Ireneja Nejka Čuk.

Zajemi vsak dan

Zaupaj v Boga z vsem svojim srcem, in na svojo razumnost se ne zanašaj.

(Pregovori)
Četrtek, 2. Maj 2024
Na vrh