Gospod, preizkusil si ME in me poznaš

Svetopisemski maraton, neprekinjeno glasno branje Svetega pisma, je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 – ob letu Svetega pisma. Prireditev je ekumenska, organizacijski odbor, ki jo pripravlja, sestavljajo predstavniki različnih krščanskih gibanj in skupnosti, ki se vsako leto širi. Ob celotedenskem branju Svetega pisma, ki letos poteka prek spleta pa tudi v živo, se zvrsti okoli 1000 bralcev, kar pomeni svojevrstno priložnost za druženje.
Leta 2012 so v sodelovanju z lokalnimi koordinatorji pričeli pripravljati tudi številne t. im. “mini” svetopisemske maratone, ki v maratonskem tednu potekajo v krajih drugod po Sloveniji. V letu 2020 je bilo takšnih krajev, kjer potekajo mini svetopisemski maratoni, več kot 90.

SP maraton 2024Vseslovensko »maratonsko« branje Svetega pisma je potekalo od sobote, 20. do četrtka, 25. januarja 2024, 24 ur na dan. Zelo pozitivni odzivi na branje preko spleta so nas spodbudili, da smo se tudi tokrat odločili, da je celotno branje potekalo preko spleta.

Več informacij o programu, mini maratonih in prijavah na branje na spletni povezavi:
www.svetopisemskimaraton.si

Zajemi vsak dan

Zaupaj v Boga z vsem svojim srcem, in na svojo razumnost se ne zanašaj.

(Pregovori)
Četrtek, 2. Maj 2024
Na vrh