Franc Bole, človek za druge

Bole spomenik1V nedeljo, 25. avgusta 2024 je v župniji Knežak potekala sveta maša, ki jo je vodil koprski škof Jurij Bizjak in nato slovesnost ob blagoslovitvi spominskega obeležja našemu ustanovitelju, duhovniku msgr. Francu Boletu.
Kot je omenil tudi škof Jurij je spomenik nam živim v spomin na očeta in urednika Franca, ki je bil oznanjevalec Jezusove vesele novice v več smislih. Oznanjal je s pisano in tiskano besedo, z govorjeno in živo besedo, ki se je dan in noč trudil, da bi Evangelij dosegel tudi obrobne in oddaljene, izgubljene in iskalce. Ki je na svoji dolgi poti moral skozi številne preizkušnje, pasti, grožnje, zasliševanja, nasprotovanja ... in jih vse uspešno prebrodil. Ki si je vse življenje prizadeval, da dovrši službo, ki jo je prejel od Gospoda Jezusa …
Naj bo spomenik, ki ga je zasnoval in izdelal akademski kipar Mirsad Begić, zahvala in spomin na očeta Franca, naj nas res vse navdihuje in spodbuja, da bomo vsi mi, ki nadaljujemo njegovo delo, zvesto in pogumno hodili z njegovim pogumom in zanosom ter zaupanjem, da nas vodi Njegova roka.

 

Pismo Hebrejcem nam naroča: ‘Spominjajte se svojih predstojnikov, ki so vam oznanjali Božjo besedo, glejte konec njihovega življenja in ravnajte se po njihovi veri! Jezus Kristus včeraj in danes isti tudi na veke!’ (Heb 13,7-8). To naročilo smo želeli izpolniti vsi, ki smo kneškemu rojaku očetu Francu v njegovi rojstni župniji postavili spomenik, ga blagoslovili in izročili svojemu namenu. Naj nas kliče k vedno večji zvestobi do Gospoda in do njegove Cerkve.
koprski škof Jurij Bizjak

Bole spomenik2Bole spomenik3

Zajemi vsak dan

Ostani tak, kakršnega te je Bog ustvaril. Da boš spoznal Boga, spoznaj najprej sam sebe.

(sv. Ciprijan)
Četrtek, 19. September 2024
Na vrh