Med vami je Kristus

ZG za advent in bozic04V nekem samostanu ni bilo vse tako kot bi moralo biti. Redovniki so bili naveličani, ni bilo ognja in navdušenja, svojih dolžnosti niso opravljali vestno, njihove molitve so bile površne. Mladi niso več vstopali v samostan.
Nedaleč od samostana je živel puščavnik. Veliko je molil in ljudje so govorili o njem, da je svetnik. Opat samostana se je nekega dne odpravil k njemu, da bi se z njim pogovoril. Sveti mož je bil opatovega obiska vesel in ga je prisrčno sprejel. Predstojnik je puščavniku potožil o težavah v samostanu. Ob koncu pogovora je puščavnik opatu dejal: »Reci bratom v samostanu, da med vami živi Mesija, Odrešenik!« Opatu je bil silno presenečen. Hvaležen se je poslovil od puščavnika in odhitel domov.
Takoj je sklical brate in jim povedal novico. Tudi bratom je vzelo sapo. Od tega dne se je v samostanu življenje spremenilo. Ko so se bratje srečevali, so si mislili: kaj pa če je on Mesija, Odrešenik. Drug do drugega so bili prijazni, trudili so se, da bi premagali svojo slabo voljo in bili do sobratov ljubeznivi - saj je vendar nekdo od njih Odrešenik.
Kmalu se je glas o nenavadni spremembi v samostanu razširil in ljudje so začeli prihajati k njim. Številni so se odločili za življenje v taki skupnosti. V samostan se je vrnilo življenje in med brati je zavladalo veselje.
⨳ ⨳ ⨳
»Zato bodite tudi vi pripravljeni, kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov,« nas opominja Jezus. Bodimo pripravljeni, kajti ko ga ne pričakujemo in ko najmanj mislimo, bo prišel Sin človekov in nas bo obiskal.
Tudi nam se Bog približuje v vsakdanjih dogodkih, v vsakdanjem delu in obveznostih, v enoličnih opravilih in dolžnostih, v redni molitvi in v ljubezni do sozakonca ali do otrok, do bratov in sester. V vseh in v vsem tem prihaja Kristus neopazno k nam. (Zgodbe za srečo v družini, 83)

zgodba Med vami je Kristus je iz knjige Zgodbe za advent in božič, str. 13-14. ... in v knjigi Zgodbe za srečo v družini, str. 83.

    ZGODBE ZA ADVENT IN BOŽIČ
    Zgodbe za dušo – Nova serija 2, zbral Božo Rustja
    152 str., 11,5 x 20 cm, barvne fotografije, mehka in trda izdaja
    mehka redna cena: 4,90 € - s kartico zvestobe: 4,41 €
    trda redna cena: 7,90 € - s kartico zvestobe: 7,11 €
    Prelistajte:
    * * *
    Naročite knjigo
    v spletni knjigarni Ognjišča

ZG za advent in bozic 3D

Knjiga želi približati vsebino božičnega praznika in pomagati v pripravi nanj. Potrošniški način življenja, tudi potrošniški ‘val’ pred božičem, hitenje in plitvost sodobne družbe nas odvračata od poglobljenega praznovanja.
V knjigi so zgodbe, molitve in drugi sestavki, ki nam bodo pomagali da bo advent res čas priprave na praznik Gospodovega rojstva in da ga bomo res doživeto praznovali. Vodila nas bo vse do praznika Gospodovega razglašenja (Svetih treh kraljev), da se bo božično sporočilo vtisnilo in ga bomo ohranili v svojem srcu.

izbira in pripravlja Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Zapoved, glejte, ta je moja, / da ljubite se med seboj. / Iz tega bodo vsi spoznali, / da ste hodili za menoj.

(Andrej Praprotnik)
Četrtek, 28. Marec 2024
Na vrh