Najboljše darilo ob prvem svetem obhajilu

Veliki Bog sebe naredi čisto majhnega – tebe pa zelo velikega!
V tvoja usta in v tvoje srce pride ta, ki ga ne more zaobjeti celotno vesolje.
To imenujemo ‘communio’ – obhajilo.
Skupnost z Jezusom deluje tako, da vsi, ki ga prejmejo, postanejo skupnost tudi drug z drugim.
Youcat za otroke

prvo obhajilo srecanja2022Darilo za prvo obhajilo naj zbudi radovednost
Prvoobhajanci ne dvomijo v Boga, njim je duhovni svet še samoumeven. Zato naj darilo spodbudi radovednost in daje priložnost za raziskovanje skupaj s starši, botri, babicami in dedki. Darilo naj vodi k Jezusu, naj bo otroško, ne preresno, predvsem pa otroku podarite skupen čas

S prvoobhajancem raziskujte, vzemite v roke Youcat za otroke in se podajte na pot iskanja odgovorov. Če se vam zdi, da ne veste, kako pristopiti, da o veri ne veste dovolj, pa z otroki prebirajte Zakajčke. Te knjige niso priročniki, ampak so zanimivo branje – otrok ob sovrstnikih v knjigi bolje razume vero in smisel krščanskega načina življenja (ob njih pa se še nasmeješ). In če nečesa ne veste, to povejte: Glej, ne vem, raziščiva skupaj. Vzemiva Youcat za otroke! (V njem ni samo znanje, zelo slikovit je in zabaven).

ZAGOTOVO NAJBOLJŠE DARILO OB PRVEM SVETEM OBHAJILU

1. Blagoslov prvoobhajanca ob odhodu od doma: Preden se odpravite v cerkev, ga vsi pokrižajte in skupaj zmolite kratek blagoslov: Recimo: Dobri Bog, blagoslovi našega Matica, da bo danes vesel prejel Jezusa. Amen.

2. Pojdite k spovedi. Otroku to ogromno pomeni, skupaj lahko preberete tudi knjigo: Tudi jaz hodim k spovedi (iz naše ponudbe). prvo obhajilo srecanja2022a

3. Podarite sebi in otroku mirne priprave na prvo obhajilo, še posebej zadnje ure pred odhodom v cerkev naj bodo nasmejane in sproščene. Naj otrok začuti, da sta on in Jezus pomembnejša od pospravljenega stanovanja in zabave.

4. Najlepše darilo boste otroku dali, če ga boste po prejemu prvega obhajila nekaj dni zapored peljali k maši in tako izpolnili njegovo hrepenenje po Jezusu. Če je zaradi službenih obveznosti to neizvedljivo, se dogovorite z botrom, babico, dedkom, naj ga vsak dan nekdo odpelje. Veselje ob takšnem darilu je zagotovljeno!

5. Molitev. Ja, res, otroci so veseli, če jim povemo: Glej, molim zate! Da bi zmogel Jezusa spoštljivo sprejeti in deliti.
Namig: Sami izdelajte darilne bone, na katerih piše: obisk svete maše z babico in dedkom, obisk sv. maše z botrom … Lepo jih okrasite in priložite k simboličnemu darilu, vložite v knjigo … Dobra ideja, kajne? 

pripravila Marjetka KOFOL PEZDIR

več:
v ponudbi Srečanja, ki zaznamujejo življenje

Zajemi vsak dan

Kristus je trpel za nas in nam zapustil zgled, da bi hodili po njegovih stopinjah ... Ko so ga sramotili, ni vračal sramotenja, ko je trpel, ni grozil, ampak je vse prepustil njemu, ki pravično sodi.

(apostol Peter)
Petek, 29. Marec 2024
Na vrh