Misli o dejavni ljubezni

Dejavna ljubezen

- Pravo merilo srca se imenuje ljubezen. Če je srce polno nezaupanja in samoljubja, razum ne bo nikoli našel poti do miru (Phil Bosmans).

- Človekovo srce - drobcena pika na našem planetu. Vendar se tu rojeva ljubezen (Phil Bosmans).

- Kupna moč sreče se imenuje ljubezen. (Phil Bosmans)

- Bog je blizu tam, kjer ljudje pokažemo bližnjemu svojo ljubezen. (J. H. Pestalozzi)

- Vera v dejanju je ljubezen in ljubezen v dejanju je služenje. Vero je treba udejanjati v ljubezni, da bo živela. (mati Terezija)

- Ljubezen, to je velika reč, zares veliko dobro: sama dela lahko, kar je težko... Ljubezen nosi bremena, ne da bi jih občutila, in kar je grenko, dela sladko in prijetno. (Hoja za Kristusom)

- Prava ljubezen je vesela, mladostna, čista; njen nasmeh je odkrit in jasnega pogleda... Prava ljubezen je darežljiva, ima velike načrte, okoli sebe želi videti veliko sreče, obogatiti more življenje. (Jean Guitton)

- Ljubezen je med krepostmi to, kar je sonce med zvezdami: daje jim sijaj in lepoto. (sv. Frančišek Asiški)

- Ljubezen se mora uveljaviti bolj v dejanjih kakor pa v besedah. Ljubezen je v medsebojnem dajanju, da namreč, kdor ljubi, tistemu, ki ga ljubi, daje in podeljuje, kar ima in premore; z druge strani pa prav tako ljubljeni tistemu, ki ljubi. (sv. Ignacij Lojolski)

- Čim bolj peša v ljudeh ljubezen in dobrota, tem bolj se skušajo zavarovati z denarjem in njegovo močjo (Anton Trstenjak).

- Ljubezen daje vse. Lepše je dajati z vsem srcem, z vsem razumom, kot pa napol in še nejevoljno. Ljudje smo ustvarjeni za popolnost (Jean Guitton).

- Ko bomo umrli, bomo opravljali izpit iz ljubezni. Če ga bomo naredili, bomo lahko večno živeli v ljubezni (Michel Quoist)

- Slepo je oko, ki vidi povsod le napake in grehe: sonce namreč nikoli ne vidi noči (Muhammad Iqbal

- Ljubezen ne deli le z lačnimi jed in z nagim obleko, ponuja tudi razumevanje, čas in podporo, odpira vrata iz zatohlosti, ponuja roko sprave, odganja strahove, prižiga zvezde v temino. (Betka Vrbovšek)

- Ne v strahu in trepetu, temveč z ljubeznijo in dobroto in z velikim razumevanjem moramo vzgajati in se zavedati: dobrota je sonce, ki daje rast. (Anton Trstenjak)

zbira Marko Čuk

 

Zajemi vsak dan

Velikonočni kristjan mora prinašati v svojo okolico, najprej v svojo družino, med svoje prijatelje in sodelavce vedrino in mir, krščanski optimizem in delovno vzdušje.

(Franc Bole)
Četrtek, 18. April 2024
Na vrh