Stopinje v pesku

Kratka pripoved, kako nas Bog vedno spremlja in nam stoji ob strani, v najtežjih trenutkih pa nas celo nosi na rokah. Nauk zgodbe o zaupanju v Boga: ko je stiska največja, nam je Bog najbližje, nič se ne zgodi v našem življenju (trpljenje, sramote, osamljenost, lakota ...), da ne bi bil poleg tudi Bog ... odkar je Bog v Jezusu Kristusu postal - Bog z nami ... odkar nas je poklical po imenu in je vedno z nami in nas spremlja na vseh poteh našega življenja.

Stopinje v pesku 3D

 

Naročite pa lahko tudi komplet: knjižico Stopinje v pesku in obesek na usnjenem traku

vsebina:

Nocoj sem sanjal, da sem hodil po pesku in me je spremljal Gospod. In v teh dolgih sanjah je bilo predstavljeno vse moje življenje. Ozrl sem se nazaj in kakor v filmu videl vsak dan svojega življenja. Vidne so bile dvojne sledi v pesku:
moje in Gospodove. Tako sem šel naprej prav do konca svojih dni. Ustavil sem se in gledal nazaj /.../ Tako govori Gospod, tvoj stvarnik: »Nikar se ne boj, saj sem te odkupil, poklical sem te po imenu: moj si! Ko pojdeš čez vodo, bom s teboj, ko čez reke, te ne poplavijo, ko pojdeš skoz ogenj, ne zgoriš in plamen te ne bo ožgal.

Besedilo zgodbe in misli (J. H. Nouwena) so vzete iz knjige Drobne zgodbe za dušo, 131, Ognjišče 2016.

 

pripravlja: Marko Čuk

Zajemi vsak dan

Kaj je katera koli zemeljska sreča v primerjavi z Jezusovo obljubo: »Odhajam, da vam prostor pripravim, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz«?

(Dag Hammarskjoeld)
Torek, 16. April 2024
Na vrh